torstai 30. huhtikuuta 2020

SINAPPISILAKAT



                                                                                              SINAPPISILAKAT






Sinappisilakat kuuluvat perinteiseen kalapöytään. Ne kuuluvat niin joulupöytään kuin kesällä uusien perunoiden rinnalle. Mikäli näen näitä tarjolla, on aivan pakko maistaa. Jostain kumman syystä näitä ei ole aikaisemmin tullut itse valmistettua. Valmistus on helppoa ja raaka-aineet edullisia. Jos valmistuksesta  jotain negatiivista pitää sanoa, niin valmistumisaika (ei valmistusaika) tuntuu pitkältä. Niin, odottavan aika on pitkä.
Tänä vappuna pöydässämme on ensi kertaa omatekosia sinappisilakoita. Resepti on Rajamäen. Seurakseen ne saavat suutarinlohta ja ruotsalaista gubbrödaa. Kaupassa ei vielä ollut myynnissä uusia perunoita eikä niitä löytynyt toriltakaan. No, kaikkea ei voi saada. Eihän uusia perunoita ole joulunakaan. Kyllä hyvät "vanhat" perunatkin kelpaa..


Raaka-aineet

500 g silakkafileitä

Etikkaliemi

3 dl vettä
1,5 dl valkoviinietikkaa
1/2 rkl suolaa

Kastike

3 rkl sinappia
3 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3/4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
hienonnettua tilliä


Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa.


Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle.
Anna silakoiden olla liemessä vähintään 3 tuntia.
(Annoin olla yön yli.)



Valuta liemi pois.













Valmista kastike sekoittamalla sinapin joukkoon muut ainekset reseptin mukaisessa järjestyksessä.




Lado silakat purkkeihin.
Kaada kastike kalojen päälle. 

















                                                               Anna maustua seuraavaan päivään.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti