SINAPPISILAKAT
Sinappisilakat kuuluvat perinteiseen kalapöytään. Ne kuuluvat niin joulupöytään kuin kesällä uusien perunoiden rinnalle. Mikäli näen näitä tarjolla, on aivan pakko maistaa. Jostain kumman syystä näitä ei ole aikaisemmin tullut itse valmistettua. Valmistus on helppoa ja raaka-aineet edullisia. Jos valmistuksesta jotain negatiivista pitää sanoa, niin valmistumisaika (ei valmistusaika) tuntuu pitkältä. Niin, odottavan aika on pitkä.
Tänä vappuna pöydässämme on ensi kertaa omatekosia sinappisilakoita. Resepti on Rajamäen. Seurakseen ne saavat suutarinlohta ja ruotsalaista gubbrödaa. Kaupassa ei vielä ollut myynnissä uusia perunoita eikä niitä löytynyt toriltakaan. No, kaikkea ei voi saada. Eihän uusia perunoita ole joulunakaan. Kyllä hyvät "vanhat" perunatkin kelpaa..
Raaka-aineet
500 g silakkafileitä
Etikkaliemi
3 dl vettä
1,5 dl valkoviinietikkaa
1/2 rkl suolaa
Kastike
3 rkl sinappia
3 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3/4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
hienonnettua tilliä
Leikkaa silakkafileet kahtia pituussuunnassa.
Sekoita etikkaliemi ja kaada se silakoiden päälle.
Anna silakoiden olla liemessä vähintään 3 tuntia.
(Annoin olla yön yli.)
Valuta liemi pois.
Valmista kastike sekoittamalla sinapin joukkoon muut ainekset reseptin mukaisessa järjestyksessä.
Lado silakat purkkeihin.
Kaada kastike kalojen päälle.

Anna maustua seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti