KAHDEN MAKKARAN KEITTO
En osannut päättää, kummasta tekisin makkrakeiton, bratwurstista vai chorizosta. Siksi tässä sopassa on niitä molempia. Voi siis sanoa, että soppa on puoliksi saksalainen ja toinen puoli on espanjalaisvaikutteinen (anteeksi sanahirviö). Vihannekset sentään ovat kotimaisia. Niillä saa keittoon mukavasti makua ja väriä. Liemi puolestaam saa makunsa ja värinsä lihaliemestä ja tomaattipyreestä. Koska lihaliemessä ja makkraroissa on jo itsessään suolaa, sitä ei ole lisätty kuin vähän vihannesten joukkoon samalla kun ne on kuullotettu pannulla.
Mitäpä sitä makkarasopasta nyt muuta osaa kertoa. Tavallista perusruokaa. Väri ja maku ovat piristäviä.
250 g bratwurstia
280 g chorizonakkeja
8 perunaa
2 porkkanaa
1 paprika
pala purjoa
pala lanttua
voita
2 dl maissia (pakaste)
2 dl herneitä (pakaste)
suolaa
mustapippuria
2,5 l lihalientä
3 rkl tomaattipyrettä
silputtua persiljaa
Perunat paloitellaan kattilaan, jossa on vettä.
Muut vihannekset pilkotaan ja kuullotetaan pannulla pienessä määrässä voita. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Sitten vihannekset kaadetaan kattilaan perunnoiden joukkoon ja keitetään, kunnes kaikki lähes kypsiä.
Lisätään pakasteherneet ja-maissit sekä tomaattipyre.
Kiehautetaan kuumaksi.
Viimeisenä lisätään persiljasilppu.
Tämä määrä riitää tässä meidän 2 hengen taloudessa useammalle päivälle.
Ruokajuomana maistuu kylmä piimä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti