
Tämän sapuskan valmistaminen on yksinkertaista. Kaikki ainekset ladotaan kypsentämättöminä yhteen vuokaan ja annetaan uunin hoitaa loput. Tiskiä ei tule juuri lainaan. Raaka-aineetkin ovat melkein kaikki suoraan kaupan paketeista sellaisenaan lisättävissä. Poikkeuksen muodostaa se, että keitin kanaliemen kattilassa ja lisäsin siihen kermaa. Samoin marinoin broilerin fileesuikaleet eri astiassa ennen vuokaan laittoa.
One pot ruoat saivat alunsa Yhdysvalloista, kun Martha Stewart kehitti yhdessä kattilassa valmistuvan tomaattipastan. Sittemmin näitä yhden padan/kattilan/vuoan ruokaohjeita on levinnyt ympäri maailman.
Meillä oli edessä kolmen päivän ja kahden yön reissu Imatralle ja majapaikassa ruoan valmistus rajoittui lähinnä mikrossa lämmittämiseen. Tämä ruoka ja punakaalisalaatti olivat oiva vaihtoehto tähän tarkoituseen. Sopivat retkimuonaksi kertakäyttölautaselle.
700 g broilerin fileesuikaleita
voita
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
paprikajauhetta, sitäkin maun mukaan
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl sitruunamehua
200 g = 1 pussi herne-maissi-paprikaa (pakaste)
100 g = 1/2 pussia kuutioitua sipulia (pakaste)
3 dl jasmiiniriisiä
1 rkl currya
6 dl kanalientä
2 d kermaa
juustoraastetta (tässä parmesaania)
Broilerifileet maustetaan suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
Lisätään hunaja ja sitruunamehu.
Riisi mitataan voideltuun uunivuokaan.
Pussillinen herne-maissi-paprikaa ja puoli pussillista sipulia sekoitetaan keskenään.
Päälle kaadetaan kuuma kanaliemi, jonka sekaan on lisätty kermaa.
Vuoka laitetaan uuniin 200 asteseen.
Kypsyminen kestää reilun tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti