perjantai 2. elokuuta 2019

SE PAREMPI PYTTÄRI





                                SE PAPEMPI PYTTÄRI





 Pyttipannu on kuulunut suomalaiseen ja ruotsalaiseen ruokakulttuuriin 1800-luvulta lähtien. Yleensä siinä on kuutioitua makkaraa ja perunaa sekä sipulia voissa paistettuna ja
annosta koristaa paistettu kananmuna.
 Etsiessäni perunoita jääkaapista sieltä löytyi myös porkkanaa, naurista, kukkakaalia sekä herneenpalkoja ym. ym. Niinpä päätin käyttää vähän laajempaa ainesvalikoimaa--eikä lopputulos ollut hassumpi.

Tähän pyttäriin tuli

1 pkt grillimakkaraa
5 chorizo-nakkia
8 perunaa
3 naurista
2 sipulia + varsia
4 porkkanaa
1/2 kukkakaalia
herneenpalkoja
2 herkkukurkkua
1/2 paprikaa
1 omena
1/2 pkt mustapippuri-tuorejuustoa
purkinpohjallinen kermaa
tabascoa
sitruunaa
mustapippuria



 Perunat, porkkanat,kukkalaali, nauriit ja herneenpalot keitetään, jäähdytetään ja paloitellaan (herneet riivitään paloista).
Makkarat paloitellaan.





Paloitellaan vielä sipulit ja omena, herkkukurkut ja paprika.



Kuumaan pannuun lisätään (runsaasti) voita ja ensin paistetaan sipulit ja makkarat.

 Lisätään juurekset ja  paistetaan hetki.
 Lisätään loputkin ainekset ja annetaan niidenkin lämmetä hetki.


 Tuorejuusto ja kerma sopivat hyvin kostukkeeksi.

 Sitten lisätään mausteet maun mukaan.



Lopuksi paistetaan kanamunat, jotka lisätään pyttäriin päälimmäisiksi.
















                                    Hyvää Ruokahalua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti