sunnuntai 25. elokuuta 2019

RUKIISET AHVENPASTEIJAT



                         RUKIISET AHVENPASTEIJAT



 3 isoa Kuloveden ahventa "ui" keittiöömme poikani Sakarin savustuspöntön kautta. Yhteispainoa niillä oli suolistuksen jälkeen kilon verran ja perattua savukalaa kertyi 350-400 g.


  Ahvenessa ( Perca fluviatilis ), tässä Suomen kansalliskalassa,  on 1,7 kertaa enemmän proteiinia kuin kirjolohessa ja vain 1/4 kirjolohen rasvamäärästä.
Nämä ahvenet päätyivät rukiisen taikinakuoren sisään.


 30 kalapasteijaa

2 pkt ( 400 g) Sunnuntai ruisperunataikinaa
n. 350 g perattua savukalaa
1 dl ( kalaliemessä) keitettyä riiisiä
3 keitettyä kananmunaa
150g ruohosipulituorejuustoa
tilliä
suolaa
voiteluun 
2 keltuaista



Murskaa haarukalla kananmunat
ja savukalat.
Silppua tilli.







   

Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Painele (tai kauli) taikina 
1,5 mm:n paksuiseksi levyksi
ja ota siitä muotilla (halkaisija
8-10 cm) kiekkoja.










 Annostele täyte kiekoille ja painele reunat kiinni.
Ripottele pasteijoidn päälle hieman suolaa ja voitele keltuaisella











          Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 minuuttia.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti