RUKIISET AHVENPASTEIJAT
3 isoa Kuloveden ahventa "ui" keittiöömme poikani Sakarin savustuspöntön kautta. Yhteispainoa niillä oli suolistuksen jälkeen kilon verran ja perattua savukalaa kertyi 350-400 g.
Ahvenessa ( Perca fluviatilis ), tässä Suomen kansalliskalassa, on 1,7 kertaa enemmän proteiinia kuin kirjolohessa ja vain 1/4 kirjolohen rasvamäärästä.
Nämä ahvenet päätyivät rukiisen taikinakuoren sisään.
30 kalapasteijaa
2 pkt ( 400 g) Sunnuntai ruisperunataikinaa
n. 350 g perattua savukalaa
1 dl ( kalaliemessä) keitettyä riiisiä
3 keitettyä kananmunaa
150g ruohosipulituorejuustoa
tilliä
suolaa
voiteluun
Murskaa haarukalla kananmunat
ja savukalat.
Silppua tilli.
Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Painele (tai kauli) taikina
1,5 mm:n paksuiseksi levyksi
ja ota siitä muotilla (halkaisija
8-10 cm) kiekkoja.
Annostele täyte kiekoille ja painele reunat kiinni.
Ripottele pasteijoidn päälle hieman suolaa ja voitele keltuaisella
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti