tiistai 13. elokuuta 2019

KUKKOA VIINISSÄ a´la Julia Child





                
                       KUKKOA VIINISSÄ a´la Julia Child



 Kukkoa viinissä, ranskalaisittain  Cog au vin, suomeksi vaikkapa
punkkukukko. Tällä ohjeella kanasta saa hienon aterian illanistujaisiin tai viikonlopun ruokapöytään. Tässä ohjeessa on käytetty broilerin sijasta kevätkananpoikasia. Niitä löytyy joidenkin Prismojen pakastekaapeista. Kananpoikien liha kypsyy nopeammin kuin aikuisen linnun liha.

2 kevätkananpoikaa (a 500 g)
150-200 g pekonia
voita
suolaa
valkopippuria
1 plo punaviiniä
4 dl kanalientä
1 tl timjamia
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl tomaattisosetta
4 laakerinlehteä
3 rkl jauhoja + 2 rkl voita kastikkeeseen (vaihtoehtoisesti voi käyttää ruskeaa Maitzenaa)

Paista pekonit omassa rasvassaan ja laita ne sivuun odottamaan.




 





Ruskista kananpojat voissa. Lisää suolaa ja valkopippuria maun mukaan.


Laita pekoni kananpoikien joukkoon. Sulje kansi ja anna paistua miedolla lämmöllä 10 minuutia. Käännä kananpojat kertaalleen.


Lisää kanaliemi ja viini sekä tomaattisose, timjami,
laakerinlehdet ja puristetut valkosipulin kynnet.



Anna hautua levyllä tai uunissa puolisen tuntia, kunnes liha on kypsää. Siirrä kana toiseen astiaan ja siivilöi liemi.

Sekoita voi ja jauhot tahnaksi ja vatkaa ne 0,5 l:aan kuumaa lientä. Anna kiehua pari minuuttia.


                           Tarjoile haluamillasi lisukkeilla.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti