PERUNA-PALSTERNAKKAPYREE
Ruokapöytään tuo vaihtelua erilaiset juureksista tehdyt lisukkeet. Aina ei tarvitse olla pelkkää perunaa. Jo yhden vieraamman juureksen lisääminen perunan joukkoon piristää sekä ruoan laittajaa että ruokailijoita.
Uunissa tehtävän esikypsennyksen opin kokkauskurssilla ravintola Nokassa Helsingissä. Esikypsennyksessä käytettävä maustettu ruokaöljy antaa juureksille "uutta potkua" ja parantaa rutkasti niiden makua.
1/2 kg palsternakkaa
1/2 kg perunoita
1/2 dl maustettua ruokaöjyä (itse tehtyä tai kaupasta ostettua)
4-5 dl maitoa
50 g voita
1 rkl sitruunamehua
suolaa
2 tl jauhettua muskottipähkinää
persiljaa koristeluun
Kuori ja paloittele perunat ja palsternakat. Laita uuninkestävään vuokaan. Voitele mausteöljyllä. Esikypsennä uunissa 250 asteessa kunnes juuresten pintaan tulee väriä.
Siirrä kattilaan ja lisää maitoa niin paljon että juurekset melkein peittyvät. Keitä kypsiksi.
Lisää voi, sitruunamehu sekä muskotti ja sekoita kuohkeaksi vatkaimella tai sauvasekoittajalla.
Koristele persiljalla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti