perjantai 16. elokuuta 2019

PORKKANA-KUKKAKAALIPYREE



                               
                     PORKKANA-KUKKAKAALIPYREE








Kin olimme perheen kanssa kokkauskurssilla ravintola Nokassa, oli eräs valmistamamme ruoka kukkakaalipyee. Tehdessän Oopperakellarin silakoita mietin lisuketta. Mieleen tuli kokkauskurssi ja kun ohjeesen yhdistää porkkanaa, valmistuu maistuva, värikäs pyree, joka korvaa vaikkapa perunamuusin kalan lisukkeena.

1 kukkakaali ( n. 0,5 kg)
3 porkkanaa
ruokaöljyä
suolaa
valkopippuria
timjamia
maitoa
50 g voita
sitruunamehua






Vihannekset laitetaan uunivuokaan ja voidellaan ruokaöljyllä sekä maustetaan suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
Kuumennetaan 220 asteessa kunnes kukkakaalin pinta alkaa tummua.
Sitten kukkakaalista poistetaan kanta ja paloitellaan porkkanat ja laitetaan ne kattilaan. Lisätään mitoa,miin että vihannekset juuri ja juuri peittyvät ja keitetään kypsiksi.


Kypsien vihannesten sekaan lisätään voi ja seos sekoitetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla samettisen pehmeäksi.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti