Kin olimme perheen kanssa kokkauskurssilla ravintola Nokassa, oli eräs valmistamamme ruoka kukkakaalipyee. Tehdessän Oopperakellarin silakoita mietin lisuketta. Mieleen tuli kokkauskurssi ja kun ohjeesen yhdistää porkkanaa, valmistuu maistuva, värikäs pyree, joka korvaa vaikkapa perunamuusin kalan lisukkeena.
1 kukkakaali ( n. 0,5 kg)
ruokaöljyä
suolaa
valkopippuria
timjamia
maitoa
50 g voita
sitruunamehua
Vihannekset laitetaan uunivuokaan ja voidellaan ruokaöljyllä sekä maustetaan suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
Kuumennetaan 220 asteessa kunnes kukkakaalin pinta alkaa tummua.
Sitten kukkakaalista poistetaan kanta ja paloitellaan porkkanat ja laitetaan ne kattilaan. Lisätään mitoa,miin että vihannekset juuri ja juuri peittyvät ja keitetään kypsiksi.
Kypsien vihannesten sekaan lisätään voi ja seos sekoitetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla samettisen pehmeäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti