TampereelLa oli viime viikonloppuna pietarilaiset markkinat. Venäläispoikien haitarimusiiikin tahdissa ostoksia tehdessä mukaan tuli venäläisten suolakurkkujen lisäksi purkillinen latvialaista savukalaa, joka sopi mainiosti piirakan täytteeksi. Laiskuuttani käytin valmista taikinaa piirakan pohjaan-suotakoon se minulle anteeksi.
1 pkt (400 g) Sunnuntai ruisperunataikinaa
250 g savustettuja muikkuja
100 g katkarapuja
anjovista
purjoa renkainaa
muutama oliivi viipaloituna
tillisilppua
2 dl juustokermaa
3 munaa
100 g ruohosipuli-tuorejuustoa
Taikina painellaan piirakkavuoan pohjalle.
Lisätään savustetut muikut ja katkaravut.
Laitetaan mukaan vielä purjorenkaat,
anjovisviipaleet oliivit ja tllisilppu.
Sekoitetaan munat, kerma,
ja tuorejuusto ja kaadetaan
seos piirakan päälle.
Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia, kunnes pinta hyytyy ja saa hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti