sunnuntai 1. syyskuuta 2019

SIMPUKKAKEITTOA SIIRTOLAPUUTARHASSA


                                                             SIMPUKKAKEITTOA   
                                                       SIIRTOLAPUUTARHASSA

   
 Syksy teki tuloaan myös Pakilan siirtolapuutarhaan. Kesä taisteli vastaan ja päivät olivat kesäisen lämpimät, mutta illan hämärtyessä syksyn läheisyys tuntui.
 Kesäkauden päätteeksi vietimme venetsialaisen illan mökin terassilla istuskellen. Katselimme värilamppujen loistoa ja viilenevää iltaa lämmitti kattilallinen SIMPUKKAKEITTOA.




1,2 kg sinisimpukoita
400 g jättikatkaravunpyrstöjä
100 g pekonia kuutioina
2 kesäsipulia
4 - 5 salottisipulia
6 - 7 valkosipulinkynttä
4 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl kalalientä
3 dl kermaa
2 - 3 rkl öljyä
3 rkl Dijon-sinappia
1 ruukku persiljaa
timjamia ruukusta tai kuivattuna
rouhittua mustapippuria
rouhittua chiliä (tulinen)
(ripaus sahramia)

               #

vaaleaa kovakuorista leipää
valkosipuli-tuorejuustoa
sitruunaa lohkoina.


Pese ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Kopauta aukinaiset simpukat pöydän reunaan ja heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.



Hienonna persilja ja paloittele sipulit.




  Laita ison kattilan pohjalle öljy ja kuullota sipulit ( jätä hivenen sipulia syrjään myöhempää käyttöä varten).
Lisää viini, puolet persiljasilpusta, mustapippuria ja chiliä maun mukaan sekä pari timjamin oksaa ja anna seoksen kiehahtaa.




  Lisää simpukat ja keitä n. 5 minuuttia. Ravistele kattilaa muutaman kerran kiehumisen aikana.
 Poista simpukat reikäkauhalla toiseen astiaan ja heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
 Lisää kattilaan kalaliemi, sinappi ja kerma (ja sahrami) sekä loput persiljasilpusta ja anna liemen kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
 Lisää joukkoon katkaravunpyrstöt ja anna kiehua hiljaa sen aikaa kun ruskistat pekonin ja loput sipulit.




 Laita simpukat takaisin kattilaan ja anna lämmetä pari minuuttia.



 Pekoni tarjoillaan halukkaille eri astiasta. Lisäksi tarjoillaan tuoretta kovakuorista vaaleaa leipää ja valkosipuli-tuorejuustoa tai valkosipulivoita.
Jokaiselle ruokailijalle laitetaan lautasen viereen muutama sitruunalohko.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti