tiistai 16. kesäkuuta 2020

SUKLAAROUHE-MUFFINSSIT




                                                               SUKLAAROUHE-MUFFINSSIT


 Muffinssit ovat mainioita pikaleivonnaisia. Niiden valmistus vie puolisen tuntia. Ei tarvita taikinan nostatusta, eikä paljon vatkaamistakaan. Taikinaa voi halutessaan muokkailla marjoilla, hedelmillä, suklaalla jne. Eli mielikuvitusta saa ja tulee käyttää.
Tänä vuonna ilmojen haltija on ollut suosiollinen ja picnicilläkin on tullut käytyä. Muffinssit paperikuorineen sopivat mainiosti tällaiseenkin tarkoitukseen; kahvittelu- ja mehutteluhetkeen luonnonhelmassa.
Meidän huushollissa pikkuväki (lapsenlapset) tykkää tomusokerista. Tomusokerilla koristelu vie vain hetken. Hieman, mutta vain hieman kauemmin vie hyytelösokerilla sively. Tulipahan sekin "taito" samalla harjoiteltua.
Tästä taikinamäärästä tulee noin 18 valmista leivonnaista. Muffinssipellille mahtuu 12 kappaletta eli jos haluaa tehdä vain yhden pellillisen, taikinan määrää kannattaa pienentää kolmanneksella.

50 g voita
3 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g suklaarouhetta

Voi sulatetaan.











Kanamunat ja sokeri vatkataan.
Lisätään joukkoon maito ja voi.



Leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin.
Jauhot sekoitetaan taikinaan.


 









Lopuksi suklaarouhe sekoitetaan joukkoon.



Uuni lämmitetään 225 asteeseen.
Taikina levitetään nokareina muotteihin.


 Paistetaan uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.


 Annetaan jäähtyä ennen koristelua.
Tomusokeri sirotellaan muffinssien päälle siivilän läpi.
Jos muffinsseille haluaa kiiltävän pinnan, se onnistuu hyytelösokerilla.

1 dl vettä kiehautetaan.
Lisätään 1/2 dl hyytelösokeria.
Sekoitetaan ja kiehautetaan uudelleen.
Annetaan jäähtyä ja sekoitetaan, kunnes seos sakenee,
Sivellään pullasutilla muffinssien pinnalle.


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti