torstai 25. kesäkuuta 2020

KANATORTILLAT



                                                                                                    KANATORTILLAT



Vaikka Meksikossa on tullut käytyä useampikin kerta, tortillat ovat jostain kumman syystä jääneet täälä kotona "valmistamatta". Toisaalta, kannattako sanaa valmistus edes käyttää, kun tortillalätyt ja kastikkeet saa kaupan hyllyltä ja vihannesten pilkkominen ei kauaa vie. Ainoa "valmistus" on kanan filesuikaleiden paistaminen ja lättyjen lämmittäminen. Sitten vaan jokainen kasaa annoksensa oman makunsa mukaan.
Tämäkin sapunska oli jäänyt unholaan, ellei Faina (pojantytär) olisi tullut kaverinsa kanssa yökylään. Kun oma pää löi ruoan suhteen tyhjää, kysyin tytöiltä, mitä he halusivat syödä ja vastaus oli että tortilloja.
Kahdelle aikuiselle ja kahdelle jo melkein teinitytölle riitti 8 lätyn paketti. Kanansuikaleita oli 900 g, Niitä jäi hieman. Ei hätää, seuraavana pöivänä olikin listalla pizzaa...

1 pkl (299 g/ 8 kpl) tortilla pohjia
2 pkl ( yht, 900 g) broilerin hunajamarinoituja filesuikaleita
suolaa
mustapippuria
jääsalaattia
punasipulia
tomaattia
paprikaa
korianteria
tomaattista salsakastiketta (medium)
guacamole-salsakastiketta (avokado)
kermaviilikastiketta


Vihannekset viipaloidaan.






Broilerin filesuikaleet ruskistetaan ja maustetaan.



Tortillapohjat lämmitetään (mikro).

Ainekset laitetaan tarjolle.
Kukin kasaa oman annoksensa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti