KERMAVIILIKASTIKE
Kermaviilistä saa valmistettua mainioita kastikkeita niin kalalle, kanalle kuin lihallekin. Ne ovat myös oivallisia dippikastikkeita.
Kermaviilikastikkeen valmistaminen ei vie paljon aikaa eikä sen valmistamisessa mielikuvituksella ole rajoja. Kermaviilin sekaan voi lisätä melkein mitä vaan; yrttejä, sipulia, omenaa, fetajuustoa, ananasmurskaa, jopa mätiä tai mätitahnaa. Tästä johtuen ns. oikeaa reseptiä ei taida ollakaan. Tässä on kuitenkin yksi.
1 prk ( 2 dl ) kermaviiliä
11/2 rkl sinappia
1 rkl vaaleaa balsamikastiketta
11/2 rkl kurkkusalaattia
(ripaus suolaa)
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl rosepippuria
hienonnettua persiljaa
1 prk ( 2 dl ) kermaviiliä
11/2 rkl sinappia
1 rkl vaaleaa balsamikastiketta
11/2 rkl kurkkusalaattia
(ripaus suolaa)
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl rosepippuria
hienonnettua persiljaa
Kastikkeen annetaan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Tämä kastike sopii mm. uusien perunoiden, grillatun broilerin ja kalan kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti