torstai 25. kesäkuuta 2020

JUUSTOGRISSINIT




                                                                      JUUSTOGRISSINIT




Italiassa näiä kutsulaan grissineiksi, Suomessa nämä ovat leipätikkuja. Ne sopivat keittojen lisukkeeksi, illanistujaisiin vaikkapa sipsien tilalle tai ihan muuten vaan sellaisenaan syötäväksi. Tai kuten Italiassa, missä leipätikun ympörille saatetaan kietaista viipale ilmakuivattua kinkkua.
Taikinan (voitaikina) voi tehdä alusta alkaen itse, nyt käytin valmista torttutaikinaa. Taisi iskeä laiskuus kuumana kesäpäivänä. Tällä kertaa mukana oli myös lapsityövoimaa eli pojantytär Faina oli apuna. Tulevana viikonloppuna on tarkoitus mennä Tammelan torille kirpputoritavaroita myymään. Mukaan tulevat Faina ja veljensä Feltsu. Taidamme ottaa näitä mukaan evääksi. Luvassa on lämpöä liki 30 astetta. Nämä eivät helpolla pilaannu.

24 leipätikkua

4 torttutaikinalevyä
2 kananmunaa
2 dl parmesanjuustoraastetta
2 dl seesaminsiemeniä
1/2 tl suolaa




Vatkatut kananmunat, juustoraaste ja seesaminsiemenet, joihin on sekoitettu suola, laitetaan kukin omalle lautaselleen.

Taikinalevyt leikataan pitkittäin kuuteen osaan.


Suikaleet kierretään spiraaleiksi.




Sitten ne kieritellään kanamunassa, juustoraasteessa ja seesaminsiemenissä.



Leipätikut laitetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistetaan 225 asteessa 6-10 minuuttia.


Sopivat mm. keiton lisukkeena tai sellaisenaan tai...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti