perjantai 27. maaliskuuta 2020

KAMPAVIINERIT OMENA-VANILJATÄYTTEELLÄ

                             KAMPAVIINERIT 
                                     OMENA-VANILJATÄYTTEELLÄ  






 Eipä ole tullut mieleenkään valmistaa viinereitä (lue wienerleipiä) kotona. Tässä kahden hengen taloudessa ne kun on aina ostettu valmiina konditoriasta tai marketin paistopisteestä. Syitä (lue tekosyitä) löytyy.  Ne ovat vaikeita valmistaa. Ne eivät säily saman-/hyvänmakuisina seuraavaan päivään, joten muutaman leivonnaisen takia ei kannata edes yrittää. Ei niistä kuitenkaan tule samanlaisia jne.
  Nyt, kun maailmaa kiusaa korana-epidemia ja sen seurauksena mm. ravintoloita, kahviloita ja konditorioita suljetaan ja liikkumistakin rajoittetaan, kotona valmistettu ruoka nousee arvoon arvaamattomaan. Sama pätee leivonnnaisiin. Kaupoista on ajoittain hiiva ja jauhot loppu. Samoin moni muukin "hyödyke". Onneksi tämä on ohimenevää. Mutta tämä aika opettaa uusia asioita ja tapoja. Otetaan nyt esimerkisi nämä kahvinamiksi tarkoitetut viinerit.
  Taikinaa en sentään tehnyt itse vaan käytyin valmiita lehtitaikinalevyjä. Vaniljakreemi on pussikamaa ja hillo on paistonkestävää, kuten ohjeissa neuvotaan. Näin syntyivät ekat kampaviinerini. 

4 kappaletta

2 lehtitaikinalevyä (pakaste)
1 kananmuna
6 rkl omenamarmeladia (paistonkestävää)
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1/4 pkl vaniljakreemijauhetta + 1 dl maitoa
hasselpähkinärouetta
raesokeria

Sulatetut taikinalevyt kaulitaan isommiksi sekä pituus- että leveyssuunnassa.


Taikinalevyjen alaosat voidellaan kananmunalla.




















Taikinalevyille levitetään omenamarmeladi ja sokeri-kaneli seos  (1 rkl sokeria + 1 tl kanelia + 1 tl vaniljasokeria).



Lisätään vaniljakreemi (pussissa valmistusohje).


Nostetaan taikinalevyjen yläosat alaosien päälle.
Painetaan reunat kiinni.



Taikinapötkö leikataan kahtia.
Alaosiin tehdään veitsellä viillot, kamman piikit.












Taivutettaan hieman, jotta piikit aukeavat.
Ripotellaan pähkinärouhetta ja raesokeria leipomusten päälle.






Paistetaan 225 asteessa 15 -20 minuuttia.
Viinereitä kannattaa paistaa  mielummin liikaa kuin liian vähän, sillä ne jäävät helposti sisältä raaoiksi (näin luki jossain ohjeessa). 



Jäähdytetään (hillo tulikuumaa) ja nautitaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti