lauantai 21. maaliskuuta 2020

OMENA-MURO-PÖPERÖ

 

                                                                        OMENA-MURO-PÖPERÖ



 Uunissa kypsennetyt omenat ovat klassikkojälkkäriä. Nykyään  kaupasta löytyy jos jonkinlaisia eksoottisia hedelmiä, joita kaikkia ei välttämättä edes tunnista. Klisee tai ei, mutta aina näin ei ole ollut. Muistan hyvin ajan, jolloin banaanit ja appelsiinit olivat ylellisyyttä. Omenoita sen sijaan on ollut aina. 
 Mieleen tulee toinenkin juttu "vanhoista hyvistä ajoista". Uuniomenoiden kanssa tarjottiin aina vaniljkastiketta. Se valmistettiin Ekstömsin pussiaineksista. Tarkistin asian (netistä) ja kuinka ollakaan, sitä valmistetaan edelleen vaikka markkinoilla on  valmiita ja vaahtoutuvia kastikkeita jos jonkinlaisia.
   Omenahyve, kauraryynien ja sokerin kanssa paistetut omenat, on takuulla kaikille hieman vanhemmille lapsuudesta tuttua syötävää. Olisikohan suurikin synti korvata kauraryynit jollakin muulla? Millä? No vaikka maissihiutaleilla? Kokeillaanpa kokeeksi pari annosta...

1 iso omena (tai 2-3 pienempää)
2 dl corn flakes-muroja
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vanijasokeria
50 g voita
1/2 dl vanijakastiketta (vaahtoutuvaa)

Omena(t) kuoritaan (siemenet poistetaan) ja leikataan lohkoiksi.
Omenalohkot laitetaan voideltuun uunivuokaan.




Maissihiutaleet murskataan (esimerkiksi muovipussissa).


Sokerit ja kaneli sekoitetaan keskenään.


Murot ja sokeriseos sekoitetaan sulatettuun voihin.




Syntynyt keitos lusikoidaan omenoiden päälle.
Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä.

Tarjoilllaan lämpiminä vaniljakastikkeen kera.
Vaniljakastikkeen voi halutessaan vaahdottaa.





 Lopputulos on ihan jees.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti