PEKONIPOSSUPATA
Tässä eräänä päivänä nälkä alkoi kurnia vatsaa, kun olimme tien päällä. Matkaa kotiin oli viitisenkymmentä kilometriä ja jos ihan rehellisiä ollaan, kotona ei ollut valmiiksi laitettua ruokaa, syynä edellisen päivän laiskottelu. Aina ei vaan oo inspiraatioo ja silloin kannattaa olla tekemättä mitään ja osata nauttia mitääntekemisestä. Olen lukenut sellaisen sanonnan kuin " etevä laiskottelu on yhtä tärkeää kuin taitava työnteko". Ei siis huonoa omaatuntoa, tälläkään kertaa.
Nykyään tien päällä ei nälkään kuole, siitä huolen pitävät nykyaikaiset huoltoasemat. Poikkesimme Mouhijärven Häijään Nesteelle. Syömään. Lounaspöydässä oli tarjolla paistettuja silakoita ja pekonipossua, perunamuusia ja perinteisen salaattipöydän antimet. Vaikka lounasaika läheni jo loppuaan, se ei näkynyt seisovan pöydän laadussa eikä ruoan maussa mitenkään. Ruoka oli tosi hyvää , varsinkin se pekonipossu. Sitä oli ihan pakko hakea lisää. Kiitokset sinne.
Pekonipossua ei meidän keittiössä ole aikaisemmin valmistettu. Tuon huoltamolounaan ansiosta nyt on. Ja siinä on
800 g porsaan lihasuikaleita
200 g pekonisuikaleita
3 banaanisalottisipulia (kyllä tavallinenkin sipuli käy)
voita/voimariinia paistamiseen
3 porkkanaa
pala lanttua
1 omena
1 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl rakuunaa
1 l lihalientä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl tummaa siirappia tai hunajaa
5 laakerinlehteä
(tummaa maizenaa)
Sipulit kuoritaan ja pilkotaan.
Vehnäjauhoihin sekoitetaan mausteet.
Vehnäjauhoihin sekoitetaan mausteet.
Lihasuikaleet (ei pekonia) pyöritellään jauho-mauste-seoksessa.
Pekoneista jääneessä rasvassa kuullotetaan sipulit ja ne lisätään pataan pekonin joukkoon.
Seuraavaksi kuullotetaan (rasvaa lisätään tarvittaessa) porkkana- , lanttu- ja omenakuutiot ja nekin lisätään pataan.
Valmistetaan lihaliemi.
Seuraavaksi pannulle lisätään reilusti rasvaa ja nostetaan levyn lämpöä ja ruskistetaan jauhotetut sianlihapalat kunnolla ruskeiksi.
Paistinpannu huuhdellaan kuumalla lihaliemellä ja liemi kaadetaan lihojen päälle.
Liemeen sekoitetaan soija ja siirappi/hunaja.
Lisätään laakerinlehdet ja pannaan kansi päälle ja pata uuniin
175 asteeseen noin 11/2 tunniksi.
Jos kastikkeesta haluaa sakeampaa, lisätään ruskeaa maitzenaa.
Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti