lauantai 12. syyskuuta 2020

HEDELMÄISET BROILERIN KOIPIREIDET JA JUUSTOINEN BROILERIVUOKA



HEDELMÄISET  BROILERIN KOIPIREIDET JA JUUSTOINEN BROILERIVUOKA



Tässä jutussa on kaksi erilaista ohjetta, mutta ne liittyvät  toisiinsa siten, että jälkimmäinen on tehty ensimmäisen tähteistä. Ensimmäisessä on lisukkeena hedelmiä, jälkimmäisessä herneitä ja maissia. 
Alkunsa nämä broileriruoat saivat ns. supertarjouksesta. Koipireisipalat maksoivat 0,90€/kg eli alle puolet normaalihinnasta. Ostin maksimimäärän (3 kg/talous + sain hieman ekstraa) ja 9 koipireisipalan hinnaksi tuli 2,94€ eli 1 koipireisi maksoi alle 33 senttiä. Ja kun kerran aloitin laskemisen, päätin samalla summata muutkin näihin ruokiin kuluvat ainekset. Lopputulos yllätti; 2 henkeä söi 4 kertaa ja 8 aterian yhteishinnaksi tuli 8,98 €  eli  1,23 €  /ateria.

HEDELMÄISET BROILERIN KOIPIREIDET

9 kpl (3,266 kg) koipireisipaloja
(olivat tarjouksessa marinoituja, tämän marinadin pyyhin talouspaperilla pois)




Marinadi  (tehty kaapista löydetyistä aineksista)




3/4 dl öljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl hunajaa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl sinappia
3 tl kanafondia
3 tl valkosipulimurskaa
2 tl inkivääritahnaa
2 tl currytahnaa
10 tippaa tabascoa
2 tl kuivattua rosmariinia




lisäksi 

suolaa
rouhittua mustapippuria
5 pientä sipulia
2 nektariinia
100 g viinirypäleitä
(ruskeaa maitzenaa)

Lisukkeeksi 

keitettyä riisiä 
minitomaatteja
kurkkua

Koipireisiin (joista  kaupan marinadi on pyyhitty pois) hierotaan suolaa ja mustapippuria.



Sitten ne laitetaan uunivuokaan ja levitetään päälle marinadista noin 2/3.
Paistetaan uunissa  180 asteessa puolikypsiksi (noin 30-45 minuuttia).
Otetaan vuoka uunista ja  lisätään joukkoon paloitellut nektariinit, lohkotut sipulit ja viinirypäleet.
Sivellään pinta lopulla marinadilla.



Annetaan kypsyä vielä ainakin tunti (mieleemmin kaksikin, että liha on kypsää luita myöten).
(Kastikkeeksi käy vuoan pohjalla oleva liemi. Sitä voi  halutessaan  saostaa erikseen kattilassa ruskealla maitzenalla.)

Tarjoillaan keitetyn riisin ja vihannesten kera.






Kun ylläkuvattua ruokaa oli tullut syötyä  kaksi kertaa, päätin vaihtaa toisenlaiseen kanaruokaan. Se syntyi edellisestä pienellä muuntelulla.

JUUSTOINEN BROILERIVUOKA

4 koipireisipalaa + paistoliemi (marinadi)



tarvitaan vielä

100 g maissia (pakaste)
100 g herneitä (pakaste)
50 g juustoraastetta

Koipireisistä perataan lihat palasina talteen.



Neste (hyytynyt) + sipulit ja hedelmät kaavitaan vuoan pohjalta kattilaan.


Neste lämmitetään ja soseutetaan sauvasekoittajalla.



Joukkoon lisätään maissit ja herneet. Näin saadaan "uusi kastike".







Kanan lihapalat ladotaan uunivuokaan ja kastike kaadetaan päälle.


Ripotellaan pinnalle juustoraaste.





Vuoka laitetaan 200 asteiseen uuniin reiluksi 1/2 tunniksi, kunnes juusto on saanut kauniin tumman värin.


Tarjoillaan riisin ja vihannesten kera.


Kustannukset.                              €

Broilerin koipireidet                2,94
Riisi ( 750g)                             1,12 
Sipulit  (n. 200 g)                     0,28   
Nektariinit  (2 kpl )                  0,75
Viinirypäleet  (100 g)               0,38
Maissit  (100 g)                        0,10
Herneet  (100 g)                       0,15
Juustoraaste ( 50 g)                 0,86                           
Marinadi mausteineen  + 
maitzena                                   0,70 -arvio yläkanttiin
Lisukkeet                                  0,80
Sähkö ja talouspaperi              0,90-arvio yläkanttiin

Yhteensä                                   8,98

Kun me ( 2 henkeä) söimme kumpaakin ruokaa kaksi kertaa, se tekee  8 annosta eli annoksen  hinnaksi tuli ylöspäin pyöristettynä 1,23 €. Ja kaiken lisäksi tämä nämä ruoat olivat tosi hyviä.







































What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti