HEDELMÄISET BROILERIN KOIPIREIDET JA JUUSTOINEN BROILERIVUOKA
Tässä jutussa on kaksi erilaista ohjetta, mutta ne liittyvät toisiinsa siten, että jälkimmäinen on tehty ensimmäisen tähteistä. Ensimmäisessä on lisukkeena hedelmiä, jälkimmäisessä herneitä ja maissia.
Alkunsa nämä broileriruoat saivat ns. supertarjouksesta. Koipireisipalat maksoivat 0,90€/kg eli alle puolet normaalihinnasta. Ostin maksimimäärän (3 kg/talous + sain hieman ekstraa) ja 9 koipireisipalan hinnaksi tuli 2,94€ eli 1 koipireisi maksoi alle 33 senttiä. Ja kun kerran aloitin laskemisen, päätin samalla summata muutkin näihin ruokiin kuluvat ainekset. Lopputulos yllätti; 2 henkeä söi 4 kertaa ja 8 aterian yhteishinnaksi tuli 8,98 € eli 1,23 € /ateria.
HEDELMÄISET BROILERIN KOIPIREIDET
9 kpl (3,266 kg) koipireisipaloja
(olivat tarjouksessa marinoituja, tämän marinadin pyyhin talouspaperilla pois)
Marinadi (tehty kaapista löydetyistä aineksista)
3/4 dl öljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl hunajaa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl sinappia
3 tl kanafondia
3 tl valkosipulimurskaa
2 tl inkivääritahnaa
2 tl currytahnaa
10 tippaa tabascoa
2 tl kuivattua rosmariinia
lisäksi
suolaa
rouhittua mustapippuria
5 pientä sipulia
2 nektariinia
100 g viinirypäleitä
(ruskeaa maitzenaa)
Lisukkeeksi
keitettyä riisiä
minitomaatteja
kurkkua
Koipireisiin (joista kaupan marinadi on pyyhitty pois) hierotaan suolaa ja mustapippuria.
Sitten ne laitetaan uunivuokaan ja levitetään päälle marinadista noin 2/3.
Paistetaan uunissa 180 asteessa puolikypsiksi (noin 30-45 minuuttia).
Otetaan vuoka uunista ja lisätään joukkoon paloitellut nektariinit, lohkotut sipulit ja viinirypäleet.
Sivellään pinta lopulla marinadilla.
Annetaan kypsyä vielä ainakin tunti (mieleemmin kaksikin, että liha on kypsää luita myöten).
(Kastikkeeksi käy vuoan pohjalla oleva liemi. Sitä voi halutessaan saostaa erikseen kattilassa ruskealla maitzenalla.)
Tarjoillaan keitetyn riisin ja vihannesten kera.
Kun ylläkuvattua ruokaa oli tullut syötyä kaksi kertaa, päätin vaihtaa toisenlaiseen kanaruokaan. Se syntyi edellisestä pienellä muuntelulla.
JUUSTOINEN BROILERIVUOKA
4 koipireisipalaa + paistoliemi (marinadi)
tarvitaan vielä
100 g maissia (pakaste)
100 g herneitä (pakaste)
50 g juustoraastetta
Koipireisistä perataan lihat palasina talteen.
Neste (hyytynyt) + sipulit ja hedelmät kaavitaan vuoan pohjalta kattilaan.
Neste lämmitetään ja soseutetaan sauvasekoittajalla.
Joukkoon lisätään maissit ja herneet. Näin saadaan "uusi kastike".
Kanan lihapalat ladotaan uunivuokaan ja kastike kaadetaan päälle.
Vuoka laitetaan 200 asteiseen uuniin reiluksi 1/2 tunniksi, kunnes juusto on saanut kauniin tumman värin.
Broilerin koipireidet 2,94
Riisi ( 750g) 1,12
Sipulit (n. 200 g) 0,28
Nektariinit (2 kpl ) 0,75
Viinirypäleet (100 g) 0,38
Maissit (100 g) 0,10
Herneet (100 g) 0,15
Juustoraaste ( 50 g) 0,86
Marinadi mausteineen +
maitzena 0,70 -arvio yläkanttiin
Lisukkeet 0,80
Sähkö ja talouspaperi 0,90-arvio yläkanttiin
Yhteensä 8,98
Kun me ( 2 henkeä) söimme kumpaakin ruokaa kaksi kertaa, se tekee 8 annosta eli annoksen hinnaksi tuli ylöspäin pyöristettynä 1,23 €. Ja kaiken lisäksi tämä nämä ruoat olivat tosi hyviä.
What do you want to do ?
New mailWhat do you want to do ?
New mail
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti