tiistai 18. helmikuuta 2020

NUORISON NUGETIT


     
                                                                                         FAINAN JA FELTSUN KANANUGETIT




 Faina, 11v ja Feltsu, 13v tulivat mummula/vaarilaan yhden yön pikavisiitille. Sunnuntai -lounas valmistettiin yhdessä--tai nuoriso valmisti ja mummu avitti(?). Tehtiin itsetehtyä fast foodia, kananugetteja ja kahdenlaista dippikastiketta.
 Tähän väliin hieman faktaa:
 Kananugetit eivät ole McDonalsin keksintö, vaikka niin usein virheellisesti luullaan. Ne keksi 1950-luvulla Cornellin yliopiston elintarviketieteilijä Robert C. Baker, joka teki 40 muutakin siipikarjaan liittyvää keksintöä. Hän ei kuitenkaan patentoinut keksintöään. Mäkkäri patentoi oman reseptinsä 1979 ja aloitti kananugettiensa markkinoinnin vuonna 1980.
  Kun valmistaa itse kananugettinsa, tietää mitä syödessä suuhunsa laittaa. Eineksinä tai pikaruokapakasteina myytävissä tuotteissa broilerinliha on koneellisesti leikattua ja niihin on jauhettu sekaan myös lintujen nahkaa. Joissain paketeissa varoitetaan luunsiruista. Valmisruokien lihapitoisuus vaihtelee 45% ja 55% välillä. On siis ihan eri juttu valmistaa nugetit itse 100%:sta kananlihasta kuin syödä jotain massamössöä. Maku on aivan eri luokkaa.
 Sitten itse asiaan eli ruoan valmistukseen:
 Faina ja Feltsu ovat  oppineet ruoanlaittoa kotonaan jo pienestä pitäen ja sen huomaa. Broilerin paistinleikkeet pilkottiin palasiksi alta aika yksikön, mausteiden käyttö oli tuttua ja muna-jauhosekoituksen tarttumiselle sormiin naurettiin. 
 Meillä oli kilo broilerin paistileikkeitä. Siitä tuli valmista kamaa 2 pellillistä. Ruokaa riitti myös kotiinviemisiksi. Jos haluaa pienemmän satsin, ainemäärät kannattaa puolittaa.

1 kg broilerin paistinleikkeitä
2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1,2 l corn flakes-muroja
suolaa, rouhittua mustapippuria, paprikajauhetta/savustettua paprikaa, currya, sitruunapippuria

Dipit
2 dl kermaviiliä
2 dl kevyt-ranskankermaa
sitruunamehua
currya
paprikajauhetta
sitruunapippuria
roseepippureita

      Broilerin paistinleikkeet leikataan/saksitaan 3-4 osaan.






















     Jauhoihin sekoitetaan suolaa ja mausteita maun mukaan.
                             Ne laitetaan yhteen kuppiin.
                    Kananmunien rakenne vatkatan rikki.
                              Ne laitetaan toiseen kuppiin.
                     Corn flakesit murskataan jauhoiksi.
                                      - tehosekoittimella
                           -kaulimen avulla muovipussissa
                                    -perunasurvimella
                          Ne laitetaan kolmanteen kuppiin.






Kananpalat kieritetäään ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi murojauhoissa ja laitetaan leivinpaperilla  vuoratulle 
                                             uunipellille.


        Paistetaan 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Dipit 

Sekoitetaan kermaviiliin ranskankerma.
Lisätään hieman sitruunamehua.
Jaetaan 2 tarjoilukuppiin.
Sekoitetaan mausteet oman maun mukaan.






                       Nautitaan  uuninlämpöisinä vaikkapa
                                          salaatin kera.



What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti