HIRVEÄ ITALIALAISITTAIN--
LIHAMUREKE
Syksy tekee tuloaan. Meidän huushollissa syksy tarkoittaa uuden jahtikauden alkua. Tänä vuonna se käynnistyi komeasti, sillä pojanpoikani Feliks (kohta 13 v.) ampui ensimmäisen hirvensä.
Tämän syksyn ensimmäinen riistaruoka valmistettiin jauhelihasta. Ohje löytyi netistä ( Jani Kinnusen ohje mtv:n sivulla) ja tällä kerralla vaari valmisti lihan ja mummo teki lisukkeita.
Näin syntyi ilmava, ihanan pehmeä ja maukas mureke, joka sai seurakseen valkosipulisen tomaattikastikkeen.
800 g jauhelihaa (hirven tai naudan)
2 punasipulia
1 paprika
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 kananmunaa
tuoretta basilikaa
tuoretta lehtipersiljaa
1,5 dl korppujauhoja
2,5 dl parmesaania raastettuna
1-2 rkl Worchestershire-kastiketta
1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Ensin rauhoitutaan ja
osoitetaan kiitos metsän
antimille nauttimalla
lasillinen punaviiniä.....
Silputaan sipulit, paprikat ja
valkosipulit ja
kullotetaan öljyssä
paistin pannussa.
Seoksen annetaan jäähtyä.
Basilikan lehdet ja lehtipersiljan
varret hienonnetaan.
Joukkoon lisätään balsamico ja
Worchestershire-kastike.
Munat rikotaan ja ainekset
sekoiteaan keskenään.
Juustoraaste ja korppujauhot
sekoitetaan keskenäään ja
lisätään suolaa ja pippuria
maun mukaan.
Sekoitetaan kaikki ainekset
keskenään.
Jauhelihataikina laitetaan öljyttyyn
vuokaan ja taputellaan tasaiseksi.
Päälle kaadetaan tomaattikastike:
1/2 dl öljyä
1 chili murskattuna
6-8 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tlk tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa
suolaa
Kuumennetaan öljy kattilassa.
Kuullotetaan chili ja valkosipuli.
Lisätään tomaattimurska.
Mukaan laitetaan muutama oksa
basilikaa ja suolaa maun mukaan.
Annetaan kiehua hiljalleen 15
minuuttia.
Kastike lusikoidaan murekkeen päälle.
Paistetaan uunissa 175 asteessa noin
tunti.
Kumotaan tarjoiluastiaan ja tarjoillaan pastan
ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti