TOMAATTIKASTIKE
-- ARJEN PELASTAJA
Tomaattikastikkeesta on on moneksi. Se sopii sellaisenaan pastan kanssa, sitä voi käyttää pizzaan tai lasangeen ja ohentamalla siitä saa keittoa. Tomaattikastike sopii erinomaisesti kanan ja lihan kastikkeeksi.
Tomaattikastike säilyy hyvin jääkaapissa ja se kestää myös pakastamisen. Siksi sitä voi tehdä kerralla isommankin satsin.
Jokaisella ruoanlaittajalla on varmaankin omanlaisensa tomaattisoosi ja mielipiteitä jakavat sekä eri ainesosat, että valmistustapa.
Minun versioni:
4 annosta
1/2 dl ruokaöljyä
1 sipuli (tai 1 dl pakastettuja sipulikuutioita)
7 valkosipulinkynttä
1 chili (medium)
1 prk (390 g) chili-tomaattimurskaa
1 prk (135 g) yrttitomaattisosetta
1 dl valkoviiniä
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa
Silputaan sipuli, valkosipulinkynnet ja chili ja kuullotetaan ne öljyssä.
Sekoitetan joukkoon tomaattimurska, suola sekä mustapippuri ja annetaan kiehua 5 minuuttia.
Lisätään valkoviini, tomaattisose ja muutama oksa tuoretta basilikaa. Annetaan kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
Poistetaan kastikkeesta basilikat ja laitetaan tilalle persiljasilppua.
Jos kastiketta käytetään pastan kanssa, joukkoon voi lisätä parmesaaniraastetta.
Jos haluaa pehmentää makua, voi lisätä kermaa.
Jos haluaa keittoa, lisätään vettä ja kasvisliemikuutio.
Sekaan voi lisätä paistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita, broilerin filesuikaleita jne..
Kastikkeen voi levittää pizzapohjan päälle, sitä voi käyttää lasangessa jne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti