lauantai 14. syyskuuta 2019

TIRAMISUA LASISTA



                                   TIRAMISUA LASISTA




 Elämäni parasta tiramisua olen saanut Roomassa ravintola 34:ssä, jossa olimme viettämässä 40-vuotishääpäivää. Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jonka alkuperästä kiistellään. Niinikään on epäselvää, mistä sen ainesosana oleva mascarpone-tuorejuusto on saanut nimensä. Yhtä kaikki--maku on pääasia ja se on taivaallinen.
 Koska tämän viikonlopun ruokalistalla oli lihamureketta italialaisittain ( edellinen juttu ), niin toki jälkkärinkin on oltava italialaista.

2 munaa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
250 g mascarpone-tuotejuustoa
3 rkl tummaa suklaata murusina
100 g ( 1/2 pkt ) savoiardikeksejä
2 dl kylmää kahvia
2 rkl amarettolikööriä
kaakaojauhetta
(suklaamurusia)

Erottele keltuaiset ja
valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.
Lisää vaniljasokeri.



Lisää mascarpone-tuorejuusto keltuaisvaahtoon. Sekoita.
Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen.
Lisää suklaahiput.



Sekoita likööri kylmään kahviin.
Kastele keksi kerrallaan kahvissa ja murusta annoslasiin.


Lisää keksin päälle kerros muna-juustoseosta.
Tee vielä toinen samanlainen kerros.



Laita vetäytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

 Ennen tarjoilua siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja ripottele päällimmäiseksi suklaamurusia.


                                          Buon appetito

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti