maanantai 16. syyskuuta 2019

MARJAPIIRAKKA




                                                        MARJAPIIRAKKA



 Marjapiirakka sopii  jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi sellaisenaan tai sitä voi piristää vaniljakastikkeella tai kermavaahdolla. Pohjana on nypitty piirakkataikina ja marjat voivat olla tuoreita tai pakastettuja.
  Yllätystilanteita varten kannattaa pitää pakastimessa varalla valmista piirakkataikinaa. Sitä käyttämällä piirakka on tarjottavissa alle tunnissa.

Pohja

100 g voita
1 l sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna  (tai 1 rkl kylmää vettä)

Täyte

3 dl pensasmustikoita
3 dl mansikoita
170 g Skyr-rahkaa  (suolainen kinuski)
loraus vaniljakastiketta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kanamuna


Voi, sokeri ja jauhot nypitään murumaiseksi seokseksi.
Lisätään kananmuna ja painellaan taikina tasaiseksi.
Taikina pannaan jääkaappiin huilaamaan puoleksi tunniksi.
Sitten sen voi levittää piirakkavuoan pohjalle.


                         Pohjan päälle asetellaan marjat.


          . Sekoitetaan rahkaan vaniljakastike, sokerit ja kananmuna.


                                          Seos kaadetaan marjojen päälle



  Paistetaan uunin alimalla tasolla 200 asteessa 35-40 minuuttia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti