KUNINGATAR-KUIVAKAKKU
Kakkuhammasta alkoi kolottaa. Mieleen tuli monenlaisia vaihtoehtoja; tiikerikakku, hiekkakakku, piimäkakku....
Jääkaapista löytyi tuoreita marjoja; vadelmia ja mustikoita-- niillä saisi "raitoja" kuten tiikerikakussa. En osannut tehdä valintaa marjojen suhteen, joten tähän kakkuun tuli molempia--siitä nimi kuningatar. Muilta osiltaan kakku muistuttaa perinteistä hiekkakakkua, joskin konjakki on korvattu sitruunamehulla ja mukaan on lisätty kermaviiliä.
200 g voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Nämä vatkataan vaahdoksi.
4 munaa
Vatkataan joukkoon yksitellen.
3 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoitetaan keskenään ja siivilöidään
taikinan joukkoon.
Taikinaan lisätään vielä
1 dl kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl suklaarouhetta
1 dl vadelmia
1 dl mustikoita (pensasmustikoita)
Marjat sekoitetaan varovasti taikinaan.
Taikina kaadetaan voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan.
Paistetaan 175 asteessa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kun
kakkua kokeilee cocktail-tikulla eikä tikkuun tartu taikinaa, kakku on kypsä ja sen voi ottaa uunista.
Kakku saa jäähtyä ennen kuin se kaadetaan tarjoiluastiaan.
Viimeiseksi kakun päälle laitetan tomusokeria koristeeksi.
Aika jees!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti