tiistai 10. syyskuuta 2019

KUNINGATAR-KUIVAKAKKU





                                           KUNINGATAR-KUIVAKAKKU




 Kakkuhammasta alkoi kolottaa. Mieleen tuli monenlaisia vaihtoehtoja; tiikerikakku, hiekkakakku, piimäkakku....
Jääkaapista löytyi tuoreita marjoja; vadelmia ja mustikoita-- niillä saisi "raitoja" kuten tiikerikakussa. En osannut tehdä valintaa marjojen suhteen, joten tähän kakkuun tuli molempia--siitä nimi kuningatar. Muilta osiltaan kakku muistuttaa perinteistä hiekkakakkua, joskin konjakki on korvattu sitruunamehulla ja mukaan on lisätty kermaviiliä.


200 g voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

            Nämä vatkataan vaahdoksi.


4 munaa

            Vatkataan joukkoon yksitellen.



3 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

            Sekoitetaan keskenään  ja siivilöidään 
            taikinan joukkoon.
   
Taikinaan lisätään vielä

1 dl kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl suklaarouhetta
1 dl vadelmia
1 dl mustikoita (pensasmustikoita)

















                          Marjat sekoitetaan varovasti taikinaan.
                        Taikina kaadetaan voideltuun ja
                          korppujauhotettuun vuokaan.


Paistetaan 175 asteessa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kun
kakkua kokeilee cocktail-tikulla eikä tikkuun tartu taikinaa, kakku on kypsä ja sen voi ottaa uunista.


Kakku saa jäähtyä ennen kuin se kaadetaan tarjoiluastiaan.
Viimeiseksi kakun päälle laitetan tomusokeria koristeeksi.




                                                           Aika jees!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti