sunnuntai 8. syyskuuta 2019

BROILERIN KOIPIREIDET UUNISSA




                     BROILERIN KOIPIREIDET UUNISSA



 Lauantaiaamuna sain puhelun ystävältäni Heidiltä. Hän oli kuullut, että Nokian Löytiksessä on supertarjouksia. Lauantain aamupäivän olisi toki voinut viettää vaikka jossain kauppakeskuksessa shoppaillen ja kahvitelllen, mutta Heidi ja minä laitoimme auton nokan kohti nokialaista supermarkettia.
 Perillä odotti yllätys. Tarjoukset eivät olleet supertarjouksia vaan hypertarjouksia. "Saaliiksi" saimme graavisuolattua siivutettua lohta hintaan 6,90€/kg ja BROILERIN KOIPIREISIPALOJA, joiden hinta oli 1/4 normaalihinnasta, 0,80€/kg. Viikonlopun ateriavalinta oli itsestäänselvyys: BROILERIN KOIPIREISIÄ UUNISSA. Viikonlopun aterioiden (riittää myös alkuviikkoon) hinnaksi tuli lisukkeet mukaan laskettuna alle 5€.


 n. 3 kg ( 9 kpl ) broilerin koipireisiä (marinoimattomia)
Santa Maria American BBQ-kastiketta
pala purjoa (10-15 cm)
2 kesäsipulia
1-2 tl kuivattua timjamia
1 sitruuna
1/2 l kanalientä (fondista)
1 rkl hunajaa
1/2 dl ruskeaa maitzenaa
loraus kermaa

Broilerit marinoidaan ennen uuniin laittoa. Lihojen päälle sivellään American BBQ-kastiketta ja niiden päälle laitetaan viipaloitua purjoa ja annetaan marinoitua jääkaapissa tunnin verran.



Sitten broilerin palat laitetaan uunivuokaan. Päälle ripotellaan kuivattua timjamia ja viipaloitua kesäsipulia ja niiden väliin laitetaan sitruunaviipaleita.


Kypsennetään uunissa 200 asteessa reilu tunti, jotta linnun liha on  varmasti kypsää. 

Kastike

Kiehautetaan 1/2 l kanalientä, johon on lisätty ripaus kuivattua timjamia ja hunajaa. Liemeen lisätään uunivuokaan kertynyt neste siivilän läpi. Saostetaan ruskealla maitzenalla ja lisätään loraus kermaa



Lisukkeiksi sopivat keitetty jasmiiniriisi ja keitetyt vihannekset.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti