tiistai 17. syyskuuta 2019

BRATWURSTIPANNU--HELPPOA ARKIRUOKAA





                                 BRATWURSTIPANNU
                              HELPPOA ARKIRUOKAA





 Makkarapannua voisi kutsua jääkaapintyhjennysruoaksi. Siihen voi laittaa lenkkimakkaraa, nakkeja, chorizoa tai mitä nyt jääkaapissa sattuu olemaan.
 Tämä makkarapannu muistuttaa ohjetta, joka löytyi, kuinka ollakaan, nettiä selaamalla. Espanjalaiseen makkarapannuun suositeltiin käytettäväksi chorizo-mzkkaraa. Kaapista löytyi kuitenkin bratwurstia, joten kyseessä taitaa olla saksalainen makkrapannu tai saksalainen pyttäri.
 Porkkanan lisääminen mukaan ja sipulin korvaaminen purjolla tekevät ateriasta kevyemmän.

200 - 250 g bratwurstia
3 - 4 keitettyä perunaa
2 keitettyä porkkanaa
pala purjoa (n. 15 cm)
1 paprika
ruokaöljyä
1 rkl kapriksia
suolaa 
mustapippuria
sitruunamehua
silputtua persiljaa

Makkarat pilkotaan ja paistetaan
omassa rasvassaan.
Laitetaan sivuun odottamaan.



Perunat ja porkkanat pilkotaan
ja paistetaan makkaran rasvassa.
Nekin laitetaan sivuun odottamaan.




Lisätään pannulle hieman öljyä,
siivutettu purjo ja kuutioitu paprika
ja kuullotetaan viitisen minuuttia.




Lisätään makkarat sekä perunat ja porkkanat. Maustetaan suolalla ja pippurilla.
Kirpeyttä antavat kaprikset ja sitruunamehu.



            Lopuksi ripotellaan päälle silputtua persiljaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti