maanantai 31. elokuuta 2020

KIUSAUS

                                                                                                  KIUSAUS                                                 


Kiusaus on ruokalaji, jonka pääraaka-aineena on ohuiksi suikaleiksi leikattua perunaa ja jonka lisäksi siihen laitetaan lihaa, kalaa tai kasviksia. Näin kertoo "kaikkitietävä" Wikipedia.

Kiusausta on helppo valmistaa käyttämällä valmista peruna-sipulisekoitusta, mutta maku  ja koostumus ovat aivan toista luokkaa, jos viitsii nähdä ruokansa eteen hieman vaivaa. Eli kannattaa pilkkoa itse perunat ja sipulit ja vielä kuullottaa sipulit ennen uunivuokaan laittoa.

Tämä kiusaus sisältää sekä Janssonin- että tonnikalakiusauksen  ja hieman kasviskiusauksenkin elementtejä, mutta nimi on pelkästään Kiusaus, koska en muutakaan keksinyt. Mukana myös juustoa, sekä raastettuna että kuutioina. Ja liemi on tietenkin kermapohjainen. Arkiruokaa parhaimmillaan.

1 kg perunoita (voi olla hieman enemmänkin)
2 prk tonnikalaa (oikeaoppisesti boniittia)
1 prk anjovisfileitä ( tässä ravintolafileitä)
1 iso sipuli (tässä 2 keskikokoista punasipulia)
1 paprika ( tässä 4 mini-paprikaa)
voita
1 pkt  100g/70g Apetina-juustokuutioita (mukana aurinkokuivattua tomaattia)
2 dl ruokakermaa ( Kolme Juustoa)
1 dl kuohukermaa
2 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria
juustoraastetta (tässä raastettua parmesaania)
korppujauhoja


Perunat leikataan tikuiksi.


Laitetaan yksi kerros perunoita voideltuun uunivuokaan.


Sipulit ja paprikat suikaloidaan ja kuullotetaan voissa.
Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.


Sekoitetaan tonnikala ja pilkottu anjovis keskenään.


Lisätään joukkoon kuullotetut sipulit ja paprikat.
Sekoitetaan seokseen perunat (pieni osa säästetään pinnalle).
Tarkistetaan maku. Lisätään tarvittaessa suolaa ja pippuria.


Kaadetaan seos uunivuokaan ja lisätään päälle juustokuutiot (ja aurinkokuivatut tomaatit). 


Lisätään päälle kerros perunaa ( ja ehkä ripaus suolaa).

Sekoitetaan kerman joukkoon anjovisliemi ja kuivattu rosmariini.


Kaadetaan seos uunivuokaan.



Ripotellaan perunoiden päälle juustoraastetta ja  korppujauhoja.
Päällimmäiseksi tulee voinokareita.


Paistetaan uunissa 200 asteessa tunnin verran kunnes pinta on kauniin ruskea.



Lisukkeiksi sopivat etikkapunajuuret ja valkosipulikurkut.






 




   






What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti