perjantai 21. elokuuta 2020

KATKARAVUILLA TÄYTETTYÄ KESÄKURPITSAA

   

                                                   KATKARAVUILLA TÄYTETTYÄ KESÄKURPITSAA


Sain tuomisia maalta, kassillisen kotipuutarhan antimia (KIITOKSET RIITALLE): perunoita, tilliä, papuja ja KESÄKURPITSAn, joka on tämän jutun pääosassa.
Kesäkurpitsasta on moneksi. Se käy kurkun tavoin salaattiin, siitä voi tehdä hilloa, tai vaikkkapa keittoa ja sitä voi  myös grillata tai  paistaa pannulla tai uunissa viipaleina, lohkoina tai kuten tässä halkaistuna ja täytettynä.  
Tällä kertaa täytteenä on katkarapuja, valkosipulia ja tuorejuustoa. Niitä sattui olemaan valmiina kaapissa. Kuorrutus on tehty parmesanraasteella. Valmistus on nopeaa ja lopputulos on hyvä vaikka ulkonäkö ei nyt ole ihan paras mahdollinen.


1 kesäkurpitsa
merisuolaa
2 valkosipulinkynttä
180  g katkarapuja
voita
1 prk (100 g) Creme Bonjouria (Taco)
silputtua tilliä
raastettua Parmesan-juustoa

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa.
Kaavi sisus talteen esim. lusikalla.



Itketä kesäkurpitsa. Eli lisää kesäkurpitsan puolikkaille karkeaa suolaa. Anna suolan sulaa ja vaikuttaa n. 15 minuttia ja pyyhi sitten neste pois.


Laita kesäkurpitsan puolikkaat voideltuun uunivuokaan 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.
(Kun ottaa kesäkurpitsan pohjasta vaikkapa juustohöylällä hieman kuorta pois, palat pysyvät vuoassa hyvin pystyssä.)




Sillä aikaa:

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Valuta katkaravut.
Kuullota valkosipulinkynnet voissa.
Lisää joukkoon katkaravut ja kuullota niihin hiukan väriä.
Sekoita kesäkurpitsan sisus joukkoon.
Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.



Sekoita massan sekaan tuorejuusto ja tilli.


Ota pehmenneet  kesäkurpitsat uunista ja lusikoi täyte niiden päälle.



Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi kunnes juusto on saanut mukavasti väriä.


                                       Sit vaan syömään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti