tiistai 18. elokuuta 2020

KIRJAVA KANASALAATTI

                                      

  

                                                KIRJAVA KANASALAATTI



Kanasalaatista on monenlaiseksi ruoaksi. Se sopii niin lounaaksi, piknikille kuin illanistujaisiinkin. Tämän salaatin tein tyttöjen (lue-- hieman iäkkäänpien naisten) saunailtaan.
Yleensä pastasalaattiohjeissa kehotetaan keittämään pasta runsassa vedessä. Tämä salaatti on tehty niin, että pasta keitetään runsaassa kanaliemessä (ei tarvitse lisätä suolaa) ja kypsän valutetun pastan joukkoon lisätään voita makua parantamaan. Tämä "vinkki" on peräisin lapsuudenkodistani, äitini keitti aina makaronit lihaliemessä ja lisäsi voita kypsän makaronin joukkoon. Toinen makua ja ulkonäköä parantava juttu on sitruunamehun lisääminen lihanpalojen joukkoon (sitruunahappo kiihdyttää ruskistumista antaen lihalle sekä makua että väriä).  Kolmas  makua parantava "kikka" on kanafondin lisääminen salaatin kastikkeeseen.
Tällä ohjeella ja näillä määrillä tehty salaatti riitti sopivasti kahdelle naiselle saunaillan ateriaksi. Lisukkeena oli tuoretta patonkia. Muuta sitten ei tarvittukaan, ainakaan ruokapuolelta.



450 g broilerin paistileikettä (naturel)  

200-250 g Fusilli tricolor pastaa

kanalientä (kuutioista tai fondista) 

voita

suolaa

rouhittua mustapippuria

juoksevaa hunajaa

sitruunamehua

n. 100 g paprikaa  

n. 200 g kirsikkatomaatteja

pilkottua ruohosipulia/ uuden sipulin varsia


Kastike:                                           

 5 rkl öljyä                            

 2 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl sitruunamehua

2 tl kanafondia

ripaus suolaa

1 rkl sokeria/hunajaa

1-2 tl currya

                                                                             


Keitä pasta kanaliemessä.                         

Valuta hyvin ja siirrä takaisin kattilaan.

Sekoita joukkoon nokare voita.

Anna jäähtyä.




Pilko broilerin paistinleikkeet.

(Poistin ylimääräiset rasvat.)   

Paista kuumassa rasvassa.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää paistamisen loppuvaiheessa

loraus sitruunamehua (ja vähän

hunajaa).

Jäähdytä.


Sekoita pasta ja kananpalat keskenään.

Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli.



Pilko tomaatit, paprika ja ruohosipuli/ sipulin varret ja sekoita ne salaatin joukkoon.

Lisää kastike salaatin joukkoon hieman ennen tarjoilua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti