LASAGNE
Lasagnen kerrotaan syntyneen Pohjois-Italiassa 1400-luvulla. Kyseessä on uunissa paistettava pastaruoka, joka sisältää pastalevyjä, valkokastiketta, juustoa ja kastiketta, yleisimmin lihakastiketta. Lasagneessa voi toki käyttää myös kalaa, muita mereneläviä tai vaikkapa kasviksia.
Sanotaan, että on niin monta lasagnea kuin on kokkia. Tässä on oma versioni:
Ensin valmistetaan jauhelihakastike.
700 g naudan jauhelihaa
voita ruskistamiseen
2-3 salottisipulia
1 valkosipuli
1 paprika
2 tlk tomaattimurskaa ( yht n. 800g )
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
1 dl kermaa
Sipulit ja paprika pilkotaan.
Sipulit ja jauheliha ruskistetaan voissa.
Lisätään pilkotut paprikat ja annetaan kiehua hetken aikaa.
Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Joukkoon sekoitetaan tomaattimurska ja annetaan kiehua hetken aikaa.
Lisätään kermaa ja tuoretta basilikaa.
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1,5 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta (emmental)
Voi sulatetaan kattilassa.
Lisätään vehnäjauhot ja sekoitetaan tasaiseksi.
Maitoa lisätään vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes kastike on sakeaa.
Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Lisätään juustoraaste ja sekoitetaan tasaiseksi.
1,5 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta (emmental)
Voi sulatetaan kattilassa.
Lisätään vehnäjauhot ja sekoitetaan tasaiseksi.
Maitoa lisätään vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes kastike on sakeaa.
Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Lisätään juustoraaste ja sekoitetaan tasaiseksi.
Sitten ladotaan ainekset uunivuokaan.
jauhelihakastiketta
valkokastiketta
8-10 lasagnelevyä
100 g juustoraastetta (emmental + parmesan)
tuoretta basilikaa
Uunivuokaan laitetaan pohjimmaiseksi jauhelihakastiketta.
Seuraava kerros on valkokastiketta.
Sitten ovat vuorossa lasagnelevyt.
Toistetaan niin monta kertaa kuin aineksia riittää.
Päälle laitetaan runsaasti juustoraastetta ja tuoretta basilikaa.

jauhelihakastiketta
valkokastiketta
8-10 lasagnelevyä
100 g juustoraastetta (emmental + parmesan)
tuoretta basilikaa
Uunivuokaan laitetaan pohjimmaiseksi jauhelihakastiketta.
Seuraava kerros on valkokastiketta.
Sitten ovat vuorossa lasagnelevyt.
Toistetaan niin monta kertaa kuin aineksia riittää.
Päälle laitetaan runsaasti juustoraastetta ja tuoretta basilikaa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti