tiistai 3. joulukuuta 2019

LASAGNE



                                           LASAGNE




  Lasagnen kerrotaan syntyneen Pohjois-Italiassa 1400-luvulla. Kyseessä on uunissa paistettava pastaruoka, joka sisältää pastalevyjä, valkokastiketta, juustoa ja kastiketta, yleisimmin lihakastiketta. Lasagneessa voi toki käyttää myös kalaa, muita mereneläviä tai vaikkapa kasviksia.
  Sanotaan, että  on niin monta lasagnea kuin on kokkia. Tässä on oma versioni:

                 
                      Ensin valmistetaan jauhelihakastike.



700 g naudan jauhelihaa
voita ruskistamiseen
2-3 salottisipulia
1 valkosipuli
1 paprika
2 tlk  tomaattimurskaa ( yht n. 800g )
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
1 dl kermaa

Sipulit ja paprika pilkotaan.
Sipulit ja jauheliha ruskistetaan voissa.
Lisätään pilkotut paprikat ja annetaan kiehua hetken aikaa.


Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Joukkoon sekoitetaan tomaattimurska ja annetaan kiehua hetken aikaa.
Lisätään kermaa ja tuoretta basilikaa.
Annetaan hautua kannen alla.



                            Sitten on vuorossa valkokastike.
                   


50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1,5 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta (emmental)

Voi sulatetaan kattilassa.
Lisätään vehnäjauhot ja sekoitetaan tasaiseksi.
Maitoa lisätään vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes kastike on sakeaa.
Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Lisätään juustoraaste ja sekoitetaan tasaiseksi.



Sitten ladotaan ainekset uunivuokaan.

jauhelihakastiketta
valkokastiketta
8-10 lasagnelevyä
100 g juustoraastetta (emmental + parmesan)
tuoretta basilikaa

Uunivuokaan laitetaan pohjimmaiseksi jauhelihakastiketta.
Seuraava kerros on valkokastiketta.
Sitten ovat vuorossa lasagnelevyt.

Toistetaan niin monta kertaa kuin aineksia riittää.
Päälle laitetaan runsaasti juustoraastetta ja tuoretta basilikaa.






      Paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla 45-50 minuuttia.



             Tarjoillaan sellaisenaan tai vaikkapa salaatin kera.

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti