tiistai 10. joulukuuta 2019

PUNAINEN KAALIPATA



                                PUNAINEN KAALIPATA



Tässä keitoksessa kaikki pääraaka-aineet alkavat P-kirjaimella. Se sisältää punakaalia, punasipulia, punajuurta ja  punaviiniä. Siinä on myös porkkanaa, paistinjauhelihaa, pekonia, puuroriisiä ja persiljaa sekä hieman piparjuurta. 
Kyseessä on ihan tavallinen kaalipata; se on vaan valmistettu punakaalista. Mukaan ovat mahtuneet myös kaalipadassa normalisti käytetyt meirami ja siirappi, suolaa ja pippuria unohtamatta.

n. 1 kg punakaalia
1 punasipuli
4 porkkanaa
3 etikkapunajuurta
400 g paistijauhelihaa
100 g pekonia
suolaa
mustapippuria rouheena
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1,5 dl punaviiniä
1 dl puuroriisiä
1 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl siirappia
1 ruukullinen tuoretta meiramia
1 ruukullinen tuoretta persiljaa


Kaali suikalkoidaan  ja porkkanat kuoritaan ja pilkotaan.
Sipuli kuutioidaan ( voi käytää valmiita kuutioita--pakaste).
Punajuuret pilkotaan.
Meirami ja persilja silputaan.

Vesi laitetaan kattilaan ja
kiehautetaan.
Kaalit laitetaan kiehuvaan 
veteen ja sekoitetaan.
Kun kaalit ovat pehmenneet, lisätään punaviini,
pilkotut porkkanat ja riisi sekä lihaliemikuutio.



Annetaan hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 
Sillä aikaa


Ruskistetaan pekonit ja punasipuli.
Lisätään jauheliha ja ruskistetaan ja seos maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Lisätään punajuuret ja silputtu meirami.
Sekoitetaan.







Kun porkkanat kattilassa ovat kypsiä, sekoitetaan jauhelihaseos kaaliseokseen.


Annetaan hautua vielä 10 minuuttia.
Ennen tarjoilua kaalipataan lisätään silputtua persiljaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti