TIRAMISUKAKKU
Kahvipöytään saa maistuvaa ja näyttävää tarjottavaa tiramisukakulla. Se on myös oivallinen jälkiruoka, kun ruokapöydässä on runsaammin väkeä.
Tiramisun alkuperästä ei olla yksimielisiä. Erään tarinan mukaan se syntyi Italiassa 1. maailmansodan aikaan, kun naiset tekivät sitä evääksi sotaan lähteville miehille. Uskottiin, että tiramisun kofeiini- ja energiapitoisuus antaisi miehille voimia taisteluun ja että sen ansiosta miehet palaisivat terveinä kotiin.
Tämä kakku tehdään suoraan tarjoiluvadille irtopohjavuoassa ilman sen pohjaa.
Pohja
200 g Digestivekeksejä
70 g sulatettua voita
Täyte
3 kanamunaa
1,5 dl tomusokeria
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kermaa
3 liivatelehteä
vettä
2,5 dl VAHVAA kahvia
0,5 dl amaretto-likööriä
savoiardikeksejä (1/2 pakettia riitti)
Pinnalle
kaakaojauhetta
tomusokeria
kermavaahtoa
rouhittua taloussuklaata
Laita kakkupaperi
irtopohjavuoan pohjaksi.
Keitä VAHVAA kahvia.
Riko keksit ja sekoita murujen
joukkoon sulatettu voi.
Levitä vuokaan alimmaiseksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Yhdistä mascarpone-juusto
keltuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kermavaahto.
Jaa kahvi kahteen osaan.
Liota toiseen osaan liivatteet ja lisää
puolet amaretto-likööristä.
Sekoita kahvi keltuais-juusto-
kermavaahtoon.
Sekoita vielä varovasti joukkoon
valkuaisvaahto.
Levitä puolet syntyneestä täytteestä kakkuvuokaan.
Sekoita jäljelle jäänyt kahvi ja
amaretto laakeassa astiassa.
Kastele kahvissa savoiardi-keksit ja
siirrä ne kakkuvuokaan.
Kaada keksien päälle loput täytteestä.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin
vähintään 3 tunniksi tai mielellään
seuraavaan päivään.
Ripottele pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta ja sen päälle ohut kerros tomusokeria.
Lisää vielä kerros kaakaojauhetta.
Koristele kermavaahdolla ja suklaamuruilla.
Irrota vuoka varovasti ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti