lauantai 7. joulukuuta 2019

PAELLA




                                               PAELLA


 


Suomen itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta muuttui itsenäiseksi valtioksi 6.12.1917. Tämän juhlan 102-vuotispäivää vietimme Tampereella perheen kesken. Kalevan kaksioomme "ahtautui" 10 henkeä; lapset siippoineen ja lapsineen. Ruoka ei ihan perisuomalaista ollut, eurooppalaista kuitenkin, EU:ssa kun eletään. Ensin söimme Espanjasta lähtöisin olevaa paellaa ja jälkkäriksi italialaislähtöistä tiramisukakkua. Vatsat täynnä suuntasimme sitten Keskustorille perinteistä ilotulitusta katsomaan. Oli tosi mukavaa saada koko perhe pitkästä aikaa saman katon alle.

Kun tarvitaan sapuskaa isommalle joukolle, paella on erinomainen valinta. Tarjoilu tapahtuu suoraan astiasta, jossa se valmistetaan--ja siinä on kaikki.

Tässä on tuon "espanjalaisen pyttipannun" eräs versio

700 g broilerin filesuikaleita
300 g chorizo-makkaroita
180 g isoja katkaravunpyrstöjä (pakaste)
500 g kuorellisia katkarapuja (pakaste)
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 punasipuli
1 keltasipuli
1 valkosipuli
1 paprika
2 chiliä
250 g kirsikkatomaatteja
7 dl basmatiriisiä
1 l kanalientä
1/2 l kalalientä (hummerilientä)
1 pkt (0,5 g) sahramia
130 g tomaattipyrettä
200 g pakasteherneitä
2 sitruunaa
persiljaa
lehtipersiljaa

Pannulla ruskistetaan broilerin suikaleet ja maustetaan ne suolalla ja pippurilla. Siirretään sivuun odottamaan.
Samoin ruskistetaan viipaleiksi leikatut chorizot. Siirretään sivuun odottamaan.
Katkaravunpyrstöt käytetään pikaisesti kuumalla pannulla ja siirretään sivuun odottamaan.


Kuullotetaan pilkotut sipulit 
öljyssä paellapannun pohjalla.








Lisätään pannulle pilkotut tomaatit,
paprika ja chilit (joista siemenet on
poistettu)
Lisätään myös silputtu persilja.




Joukkoon lisätään kanaliemi ja
kalaliemi sekä vesitilkkaan liotettu 
sahrami ja seoksen annetaan kiehua
viitisen minuuttia.





Lisätään tomaattipyre ja herneet.







Lisätään riisi ja sekoitetaan hyvin
pohjaa myöten.

 


Kun riisi on lähes kypsää
lisätään odottamassa olleet
broilerit, chorizot ja katkaravut.






Sekoitetaan ja annetaan lämmetä
kuumaksi.





Pinnalle asetellaan kokonaiset
katkaravut. Pannu peitetään
kannella ja annetaan lämmön 
tasoittua.







Ennen tarjoilua koristellaan
sitruunalohkoilla ja silputulla
lehtipersiljalla.









                          Tarjoillaan höyryävän kuumana.




Jälkkärinä oli tiramisukakkua. Tässä ohje:              







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti