tiistai 21. toukokuuta 2019

MAKOISA MAKKARAKEITTO





                           MAKOISA MAKKARAKEITTO






  Päätin pitlkästä aikaa valmistaa keittoa. Ei huvittanut valmistaa mitään aikaa vievää ja kyhäsin kasaan sopan kaapeista löytyneistä aineksista. Jääkaappiakin piti saada tyhjennettyä, sillä edessä on 2 viikon lomamatka etelän lämpöön.
 Jääkaapista löytyi grillimakkaraa,  picniksalamia ja paprika sekä valkosipulinurskaa. Pakastimessa oli kuutioitua sipulia ja  keittojuureksia. Kuivatavarakaapista läytyi vielä fondia ja tomaattimurskaa sekä mausteita. 
Eipä muuta tarvittukaan.


1 l vettä
2 rkl lihafondia
1,5 dl kuutioitua sipulia (pakaste)
5 mustapippuria
1 paprika
1 prk chili-tomaattimurskaa
2 rkl valkosipulimurskaa
1 tl herbes de provence-yrttiseosta
350 g keittojuureksia (pakaste)
3 kabanossi-grillimakkaraa
150 g picnicsalamia
koristeeksi persiljaa

Kiehauta vesi ja fondi.
Lisää sipulit ja pippurit ja anna kiehua muutama minuutti.
Suikaloi paprika ja lisää joukkoon. Keitä muutama minuutti.
Lisää tomaattimurska, valkosipulimurska ja yrttiseos. Kuumenna.
Lisää keittojuurekset ja keitä kypsäksi.
Paloittele makkarat ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna keiton lämmön imeytyä makkaroihin ennen tarjoilua.
Koristele persiljalla ja valmista tuli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti