keskiviikko 1. toukokuuta 2019

KALEVAN KEITTIÖN VAPPU



                                             Kanasalaatti  

3 dl minisimpunkkapastaa
2 kanaliemikuutiota
1 l vettä
2 dl kermaa
21-2 tl curryjauhetta
50 g mustapippurituorejuustoa
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
400 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 prk  mangoa ( 424/250 g )
1 paprika
1 omena
1 dl hienonnettua persiljaa
jääsalaattia


Laita vesi kiehumaan, lisää kanaliemikuutiot ja pasta.
Keitä kypsäksi ja valuta siivilässä.
Sekoita kermaan curryjauhe ja tuorejuusto.
Paista broilersuikaleet pannulla, mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruumamehulla makusi mukaan. Anna jäähtyä.
Kuutioi paprika ja omena.
Valuta mango siivilssä ja leikkaa kuutioiksi.
Silppua persilja.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia.
Laita tarjoiluastian pohjalle jäävuorisalaattia ja kaada salaatti niiden päälle.
Koristele persiljalla.



                                     
                                                          
                                       Täytetyt ruisnapit
Täyte 1

100 g piparjuurituorejuustoa
2 tl maitoa
pieni silputtu punasipuli
150 g savuporoa siivuina tai rouhittuna
persiljaa
ruisnappeja (Linkosuo, Pirkka)


Sekoita ainekset sauvasekoittimella.
Annostele lusikalla ruisnappien päälle.
Koristele persiljalla.

Täyte 2

100 g valkosipulituorejuustoa
2 tl maitoa
150g kylmäsavustettua lohta
150g katkarapuja
pieni silputtu punasipuli
tuorekurkkua ohuina siivuina
tilliä
ruisnappeja (Linkosuo, Pirkka)


Sekoita ainekset sauvasekoittimella.
Annostele lusikallaruisnappien päälle.
Koristele tillillä ja kurkkuviipaleilla.


                                Kuohuviiniä vapun kunniaksi







                                                 Aitoo tamperelaista





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti