Päivä käynnistyy hyvällä aamiaisella. Munakas kruunaa aamiaisen ja tuo siihen piristävää vaihtelua. .2 munan munakas pitää sisällään noin viidesosan päiväittäisestä proteiinintarpeesta. Kananmunasta saa myös välttämättömiä rasvahappoja,vitamiineja ja hivenaineita.
Munakkaantäytteitä voi vaihdella mielensä mukaan lähes rajattomasti.
Munaseos pysyy paremmin kasassa kun lisää siihen maitoa/kermaa ja maizenaa. Hyvä muistisääntö: 4 jaettuna 2:lla on 2 eli 4 munan seokseen tulee 2 rkl maitoa ja 2 tl maizenaa.
KINKKUMUNAKAS PANNULLA
4 munaa
2 rkl maitoa/kermaa
2 tl maizenaa
1-2 siivua keittokinkkua
kevätsipulia
juustoraastetta
persiljaa
öljyä tai voita
suolaa ja pippuria
Riko munat kulhoon ja riko munien rakenne.
Sekoita erikseen maito ja maizena ja lisää munien joukkoon.
Leikkaa kinkku ja kevätsipuli silpuksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kuumenna rasva pannulla ja lisää seos pannulle.
Pistele munaseosta haarukalla hieman vinottain.
Kun seos on hyytynyt lähes kokonaan, käännä toinen puoli toisen päälle.
Koristele persiljalla ja tarjoa lampimänä
KINKKUMUNAKAS UUNISSA
Kaada munaseos 2 uuninkestävään pikkuvuokaan.
Lisää pinnalle pari puoliksi leikattua kirsikkatomaattia.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Koristele persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti