lauantai 20. huhtikuuta 2019

HIRVEN POSKILIHAHÖYSTÖ




                            HIRVEN POSKILIHAHÖYSTÖ







Metsästävä poikani löi käteeni pakastetun lihapaketin ja totesi, että tämä vaatii sitten pitkän kypsytyksen. Paketissa oli 700 g hirven poskilihaa.
Nettiä selaillessa selvisi, että uunissa haudutus on helpoin valmistustapa. Myös marinointia suositeltiin.
Päätin kokeilla ja katsoa, miten käy. Eihän yrittänyttä laiteta.

VAROITUS: valmistus vie hyvinkin pari päivää, mutta se kannattaa.

Lihoista on hyvä poistaa kalvot
Lihat kannattaa paloitella, jotta ne kypsyvät helpommin.

700 g hirven poskilihaa


MARINADI

3 rkl oliiviöljyä
3 rkl soijaa
3 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
20 katajanmarjaa
3-4 oksaa timjamia
3-4 oksaa rosmariinia
pala purjoa (n. 10cm, vihreä osa )

Laita lihat kannelliseen muoviastiaan ja kaada niiden päälle öljy, soija ja viini.
Lisää joukkoon suolaa, mustapippuria ja osittain murskatut katajanmarjat.
Lisää yrtit ja sekoita kaikki keskenään ravistamalla ( kansi päällä ).
Paloittele päälle purjoa.




                   Laita jääkaappiin ja anna marinoitua yön yli.



Ota lihat marinadista.

HAUDUTUSLIEMI

200g pekonia
1/2 pulloa punaviiniä
1 prk viipaloituja herkkusieniä (säilyke, 1/3 haudutusliemeen)
2 lehtisellerin vartta
5 salottisipulia
2- 3 porkkanaa (koosta riippuen)
pala purjoa (valkoinen osa)
10 luumutomaattia
5 oksaa tuotetta rosmariinia
5 oksaa tuoretta timjamia
5 laakerinlehteä
15 mustapippuria
15 katajanmarjaa
4 rkl riistafondia
1l vettä

Joukkoon voi lisätä maun mukaan muitakin yrttejä. 
(kaapista löytyi pian nuupahtavaa persiljaa ja sitruunamelissaa, joten päätin hyödyntää nekin)
Tein putkiharsosta 4 "pakettia",  joihin laitoin vihannekset ja yrtit.
Tämä helpottaa valmistusta, sillä lihat pysyvät "puhtaina" kun vihannekset ja yrtit eivät tartu niihin hauduttamisen yhteydessä.






Ruskista pekoni omassa rasvassaan.
Ruskista lihat pannulle jääneessä rasvasssa.
Kaada lihat pataan.
Lisää pannulle punaviini ja kiehauta maut talteen. Lisää pataan.

Lisää pataan vihannekset, pippurit ja katajanmarjat.
Kaada päälle riistafondi ja vesi.

Lämmitä uuni 110 asteeseen ja anna hautua ainakin 7 tuntia.








POSKILIHAHÖYSTÖ

Ota lihat uunista ja tarkista lihan kypsyys. 
Ota vihannespussit pois ja tarkista liemen maku (lisäsin hieman vettä).

3 porkkana
1 paprika
loput herkkusienet
ruskeaa maizenaa

Paloittele porkkanat ja paprikat.
Kuullota ne ja sienet yhdessä pannulla ja lisää lihojen sekaan.

Suurusta ruskealla maizenalla.







Koristele persiljalla ja tarjoile

Lisukkeiksi sopii keitetyt tai paistetut perunat.
Tällä kertaa tarjosin rosmariinin kanssa paistettuja bataattikuutioita.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti