Tämän ohjeen kuha on kylläkin järvestä ( Nokian Kulovedestä ). Mutta saahan tuota merestäkin narrattua.
Ohjeessa on viiniä, mutta sen voi korvata vaikka sitruunamehulla.
Kuhafileet ja katkaravut olivat marinadissa yön yli, mutta jos ei ole aikaa, parikin tuntia riittää.
Wokkipannukaan ei ole välttämätön. Aterian voi valmistaa myös paistinpannussa ( mielellään kannellisessa ).
500 g kuhalileitä
200 g jättikatkaravunpyrstöjä
200 g savustettuja simpukoita (säilyke)
150-200 parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)
3 pokkanaa suikaleina
1/2 purjoa viipaleina
1sipuli kuutioina
1/2 dl ruokaöljyä
1 dl valkoviiniä
1 sitruuna
Tee ensin marinadit
Kala-
marinadi Katkaravut marinadi
11/2 limen mehu 1/2 limen mehu
11/2 sitruunan mehu 1/2 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä 1/2 dl oliiviöljyä
1/2dl valkoviiniä 1/2 dl valkoviiniä
2 rkl hunajaa 1 rkl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna 2 valkosipulinkynttä puristettuna
4 laakerinlehteä 3 laakerinlehteä
mustapippuria mustapippuria
ripaus suolaa 1/2 tl cayennepippuria
timjamia, rosmariinia, tilliä timjamia, rosmariinia, tilliä
Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Kuumenna pannu ja lisää öljy.
Kypsennä vihannekset puolikypsiksi.
Lisää marinoidut kuhafileet ja kaada viini
niiden päälle.
Anna hautua muutama minuutti.
Lisää katkaravut ja simpukat.
Kypsennä muutama minuutti.
Koristele sitruunan lohkoilla.
Tarjoa keitetyn riisin kera.
PS.
Viinistä ja öljystä jää pannun pohjalle maukas liemi "kastikkeeksi".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti