perjantai 13. marraskuuta 2020

MAKKARASOOSI

 


                                                                         MAKKARASOOSI


Tänään on kolmastoistapäivä ja perjantai. Eli on tapaturmapäivä. Suomessa on vietetty tapaturmapäiviä vuodesta 1995 eli jo 25 vuotta. Siis aina sillon, kun 13. päivä sattuu olemaan perjantai. Teemana on mm. "kikkailut on kikkailtu". Kaikkihan kuitenkin tietävät, ettei 13. päivä perjantaina satu onnettomuuksia yhtään enempää kuin muinakaan päivinä, mutta hyvä, kun turvallisuusasioihin aina silloint tällöin kiinnitetään huomiota.
Tätä päivää oli hyvä käyttää "tekosyynä" (ainakin itselleni) tehdä yksinkertaista ruokaa. En alkanut kikkailemaan ruoan kanssa. Paketista grillimakkaraa ja kahdesta sipulista sekä jauhoista ja lihaliemestä valmistui ihan maittava makkarakastike. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, lisukkeena tarjottava muusi oli Lidlin pussimuusia, joka on tosi hyvää ja nopeatekoista. Olisihan sitä voinut perunoita kuorissa saada vaikka haavan sormeen-onhan 13. päivä ja perjantai. Joopa joo. Tulipahan ainakin tehtyä kunnon perussapuskaa.


1 pkt  (400 g) grillimakkaraa
2 sipulia
öljyä/voita ruskistamiseen
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l lihalientä
2 rkl soijaa
rouhittua mustapippuria
1 dl kermaa
muutama tippa tabascoa
loraus ketsuppia


Makkraroista voit ottaa (suoli)kuoret pois - imevät paremmin makua, kun kuori ei ole esteenä.


Sitten makkarat ja sipulit pilkotaan.














Öljy ja voi kuumennetaan pannussa ja makkaroihin ja sipuleihin paistetaan pannulla väriä ja makua. 
Maustetaan rouhitulla mustapippurilla.














Makkarat ja sipulit siirretään pannulta kattilaan.










Paistinpannua ei pestä välillä vaan lisätään pannulle voi ja jauhot.









Jauhojen annetaan ruskistua kunnolla.














Lisätään kuuma lihaliemi.










Annetaan jauhojen kypsyä hiljalleen.
Lisätään soijaa, mustapippuria kermaa ja muutama tippa tabascoa.










Kastikkeen voi viimeistellä lorauksella ketsuppia.









Valmis kastike kaadetaan kattilaan makkaroiden ja sipulien joukkoon ja sekoitetaan.














Lisukkeeksi sopii perunamuusi ja vihannekset.

                                      Kotiruokaa parhaimmillaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti