lauantai 11. heinäkuuta 2020

TOMAATTISILAKAT





                                                                      TOMAATTISILAKAT




Idea silakoiden valmistamiseen tällä tavalla sai alkunsa, kun väsäsin Sorsapuiston silakoita. Niihinhän käytetään mm. sinappia ja valkoviinietikkaa. Ja lopputulos on hyvä, sen tietävät kaikki Sorsapuiston silakoita maistaneet. Sinappikastiketta tehdessä tuli mieleen, että mitenkäs kävisi, jos sinapin korvaisi ketsupilla ja valkoviinietikan punaviinietikalla. Kun jääkaapin perukoilta löytyi vielä puolikas purkillinen aurinkokuivattua tomaattia, ainekset olivat lähes kaikki kasassa. Sorsapuiston silakoiden valmistuksessa tarvitaan myö reilusti tilliä. Sama pätee tässäkin ohjeessa. Mutta toisin kuin Sorsapuiston silakoissa, oman makunsa näihin tomaattisilakoihin antaa valkosipuli.
Valmistustapa on sama; ensin silakat marinoidaan suolavedessä, sitten niistä poistetaan nahka ja kalojen päälle kaadetaan maustekatike. Kalat ovat parhaimmillaan 3-4 päivän kuluttua. Kannattaa siis olla kärsivällinen.

500 g silakkafileitä

Etikkaliemeen

1/2 l vettä
3 rkl etikkaa
1 rlk suolaa

'Ainekset sekoitetaan keskenään. Liemi kaadetaan silakkafileiden päälle.
Kalojen annetaan olla liemessä 2-3 tuntia.



Silakat valutetaan ja niistä poistetan nahka.




Valmistetaan tomaattikastike

3-4 valkosipulin kynttä kuorittuna ja paloiteltuna
3 rkl ketsuppia
1 dl öljyä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatinpaloja
1/2 vrkl suolaa
3 rkl sokeria
1 tl rouhittua valkopippuria
3 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl vettä


Ainekset sekoitetaan tehosekoitimella tai sauvasekoittajalla.


Tilliä ei saa unohtaa. Sitä pitää olla runsaasti. Enempi on parempi.


Nahattomien kalafileiden päälle laitetaan tilliä.
Tomaattikastike kaadetaan kalojen päälle.


Kaloja liikutellaan hieman, jotta kastiketta pääsee joka puolelle.
Annetaan maustua jääkaapissa 3-4 vuorokautta.


Ja eikun syömään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti