PAAHDETTUA PARSAA JA BRATWURSTIA
Varmoja kevään merkkejä ovat leskenlehdet, sini- ja valkovuokot. Samoin on myös parsan ilmestyminen niin kauppojen hevi-osastoille kuin ravintoloiden ruokalistoille. Parsaviikoilla ravintolat tarjoilevat parsaa niin alku- kuin pääruokanakin. Parsaa tarjoillaan keittona, salaateissa, risotossa, pastassa jne.
Parsaa keitetään, grillaataan tai paahdetaan kuten tässä ohjeessa. Parsa kypsyy nopeasti. Keittämällä parsa kypsyy alle viidessä minuutissa, grillatessa samoin. Uunissa paahtamiseen aikaa kuluu 10-12 minuuttia.
Tässä ohjeessa parsat on kääritty parmankinkkuun. Uunipellille jäi sopivasti tilaa bratwursteille. Näin koko aterian valmistus alusta loppuun vei parisenkymmentä minuuttia. Tiskattavaa ei tullut juuri lainkaan. Eikä aterian hintaaan päätä huimannut.
1 nippu ( 450 g ) tuoretta vihreää parsaa
2 pkt ( a 70 g ) parmankinkkua
6 bratwurstia
öljyä
rouhittua mustapippuria
Parsojen tyvestä leikataan puumainen osa pois.
Tarvittaessa parsat kuoritaan.
Parsat ja bratwurstit asetellaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, niin että väleihin jää sopivasti tyhjää tilaa.
Voidellaan öljyllä ja maustetaan mustapippurilla (suolaa ei tarvita, sillä kinkussa on suolaa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti