MAKSAPYÖRYKÄT
Kuvassa tosiaan on maksasta valmistettuja pyöryköitä. Tarkkasilmäiset huomaavat myös seassa olevan porkkanaraasteen.
Meidän huushollissa pidetään maksasta. (Monille se on inhokki, meille ei.) Täällä Tampereella ainakin yhden ravintolan listalla on maksaa ja tuossa ravintolassa annos on yksi suosituimmista. Ja jostain kumman syystä tässä blogissa oleva ohje uunissa paistetuista jauhemaksapihveistä on nostanut sijoitustaan suosituimpien reseptien listalla. Viimeksi, kun vilkaisin tuota listaa, näytti olevan sijalla 5.
Tarkoitus oli tälläkin kertaa tehdä noita edellämainittuja, joskin jauhemaksaa meillä ei ollut, mutta onneksi maksan voi jauhaa helposti blenderissä. Olin jo laittamassa maksapihvejä uunipellille, kun mieleen tuli ajatus pyöryköistä. Hieman arvelutti se, että kypsyvätköhän sisältäkin ihan yhtä hyvin kuin litteämmät pihvit. Huoli osoittautu turhaksi--kaikki meni hyvin ja kehujakin tuli "perheenpäältä"... Suosittelen kokeilemaan!
500 g maksaa jauhettuna tai n. 600 g kokonaisena
200 g perumuusijauhetta
2 porkkanaa raastettuna
2 sipulia hienonnettuna
3 kananmunaa
2 dl kermaa
1,5 dl juustoraastetta
1,5 tl suolaa
1,5 tl rouhittua mustapippuria
2 tl herbes de provence-yrttimausteseosta
3 rkl soijaa
3 rkl worcester-kastiketta
muutama tippa tabascoa.
Jos maksa on kokonainen--poista kalvot ja leikkaa palasiksi. Laita palaset blenderiin pienissä erissä ja surauta maksapalat massaksi.
Kuori ja pilko sipulit ja laita ne kerman kanssa blenderiin ( yksin eivät pilkkoonnu kunnolla). Surauta taas.
Sekoita seos maksan joukkoon.
Raasta porkkanat ja sekoita ne maksan joukkoon.
Lisää perunamuusijauhe ja juustoraaste. SEKOITA SEOS TASAISEKSI.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti