lauantai 5. maaliskuuta 2022

LAISKAN EMÄNNÄN VALKOSIPULIPERUNAT



                                                       LAISKAN EMÄNNÄN VALKOSIPULIPERUNAT 




Klassikko! Täydellinen lisuke! Pettämätön! Hyvä lisuke lammasruoille! Sopii monen ruoan kaveriksi!
Eipä taida jäädä epäselväksi se, miten maistuva ja arvostettu on tämä lisuke nimeltään "valkosipuliperunat". Jos näitä on ravintolan ruokalistalla, niin  silloin ne löytyvät takuuvarmasti myös tilaamastani annoksesta.
Tämä ohje ei varmaankaan ole lähelläkään oikeaoppista --en ole kuorinut enkä siivuttanut perunoita käsin. En ole myöskään liottanut perunoista tärkkelystä (kylmässä vedessä). En ole kuorinut enkä murskannut valkosipulia. En ole käyttänyt kuohukermaa..., mutta lopputuloksesta EI huomaa, että valmistuksess
a on oikaistu monessakin suhteessa. Ei kerrota kenellekään(?!)

500 g peruna-sipulisekoitusta (kaupan pakastealtaasta)
suolaa
2 dl pippurikermaa
1-2 rkl valkosipulimurskaa (purkista)

Kaada jäiset perunasuikaleet uunivuokaan ja sekoita joukkoon hieman suolaa.

.


Sekoita joukkoon pippurikerma.




Laita vuoka uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.

Ota vuoka uunista ja sekoita perunoiden joukkoon valkosipulimurska. 




Laita perunat takaisin uuniin 250 asteeseen 25-30 minuutiksi.




                                             Tarjoa kuumana!


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti