TORTA AL LIMONE ITALIANA
Äiti-tytär loma Roomaan viivästyi koronan takia lähes kahdella vuodella, mutta lopulta tänä Pääsiäisenä se vihdoinkin toteutui. Sanonta "Hyvää kannattaa odottaa" piti paikkansa tässäkin. Sää oli todella upea ja matka onnistui -jos mahdollista- yli odotusten.
Matka Italiaan mahdollisti myös tämän "aidon italialaisen sitruunakakun" valmistamisen, sillä sen tärkeintä raaka-ainetta Limoncello-likööriä ei valitettavasti Suomessa ole saatavilla (voihan sen korvata sitruunan mehulla-mutta kuitenkin...).
Limoncelloa löytyy ihan tavallisen italialaisen ruokakaupan valikoimista.
Eikä tuo ylläoleva pullo todellakaan ollut ainoa Italian herkku, mikä matkalaukkuun pakattiin. Tottakai tänne Suomeen asti piti raahata myös pari kiloa parmesaania ja hieman muitakin herkkuja. Mutta se on sitten toinen tarina.
Matkan jälkeen sormet syyhyten pääsin vihdoinkin itse asiaan--kakun leipomiseen, joka menee jotensakin näin:
Ainekset
100 g huoneenlämpöistä voita
4 kananmunaa
2 sitruunaa
3 rkl Limoncelloa
1 dl vehnäjauhoja
2 ps (à 80 g ) mantelijauhoja
1 dl mantelilastuja
1 rs ( 250 g ) ricottajuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria ja
tomusokeria koristeluun
Valmistus
Laita irtovuoan (20-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset.
Vaahdota voi ja loput sokerista kulhossa.
Vatkaa keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää mukaan sitruunankuori, vaniljasokeri, mantelijauhot ja ricottajuusto sekä LIMONCELLO.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele mantelit pinnalle.
Paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja jos mahdollista anna tekeytyä 1-2 päivää ennen tarjoilua--tämä kakku paranee odottaessaan.
Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti