tiistai 26. huhtikuuta 2022

NAKKISTROGANOFF

                                                                                       NAKKISTROGANOFF



Jos ei viitsi/halua/huvita tehdä perinteistä nakkisoosia ja perunamuusia, tai muuten vaan kaipaa vaihtelua annoksiin, niin tässä olisi eräs vaihtoehtoinen nakkiruoka.

Tämän sapuskan voi tehdä kokonaan yhdessä kattilassa/padassa-itselläni lihaliemi valmistui eri kattilassa.
Makua ja/väriä antamassa ovat nakkien ja sipulin lisäksi, valkosipuli, herkkukurkku, persilja ja kirsikkatomaatit.
Valmistusaikakaan ei päätä huimaa-alusta loppuun selviää n. 1/2 tunnissa.

Ainekset:

300g nakkeja
300g pastaa
9 dl lihalientä
2 dl kermaa
1 sipuli
hieman suolaa
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna tai 1 rkl            valkosipulimurskaa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl rouhittua mustapippuria
2 rkl chilijauhetta
2 rkl tomaattipyrettä
6-7 kirsikkatomaattia
1 herkkukurkku
1 pieni nippu persiljaa hienonnettuna
Voita/öljyä

Valmistus:

Valmista lihaliemi.
Pilko sipuli, valkosipuli, tomaatit ja kurkku.











Kuullota sipulit voissa/öljyssä. Lisää suola ja anna niiden hatua ainakin 5 minuuttia (näin sipulista häviää kitkeryys).
Lisää valkosipuli ja hauduta vielä pari minuuttia.



Lisää nakit ja anna niiden ruskistua.


Sekoita joukkoon kerma, tomaattipyre ja kuivat mausteet.




Lisää lihaliemi ja pasta.



'
Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuutia, kunnes pasta on kypsää.
Lisää paloiteltu kurkku ja kirsikkatomaatin palat.



Sekoita joukkoon vielä hienonnettu persilja ennen tarjoilua.




                                                                #









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti