TÄYTETTYJÄ GRILLIMAKKAROITA & HUNAJAISIA UUNIJUUREKSIA
Kuulun siihen ikäryhmään, jonka ensimmäinen avotulella paistettu makkara ei ollut grillimakkaraa, vaan lenkkimakkaraa eli "hookoon sinistä". Varsinaiset grillimakkarat "keksittiin" myöhemmin. Ensimmäinen tai ainakin ensimmäisiä lajissaan oli hookoon sinisen "pikkuveli" Camping, joka tuli markkinoille keväällä 1967. Sen jälkeen on maailma muuttunut. Pikainen vilkaisu lähikauppamme (Prisma) tuotehakusivulle antaa hakusanalla grillimakkara 46 tuotetta.
Kun aikoinaan olin kesätöissä makkaratehtaassa (valmistamassa Kabanossia), kuulin usein sanottavan. ettei sellainen, joka on ollut valmistamassa makkaraa, syö sen jälkeen makkaraa. Onneksi se ei kohdallani pitänyt paikkaansa. Parasta herkkua oli juuri tehtaan "uunituore" makkara, jota me työntekijät saimme maistaa, jos satuimme olemaan sunnuntaivuorossa.
Grillimakkara kehitettiin, koska se oli kokonsa ja muotonsa ansiosta helpompi paistaa nuotiolla verrattuna paksuun lenkkimakkaraan, joka puolestaan oli tarkoitettu pääasiassa ruoan valmistukseen. Nykyään kaikkea käytetään kaikkeen. Tässäkin ohjeessa on lenkkimakkaran tilalla grillimakkaraa. Se, että tässä on , mitä nyt on, on puhdasta sattumaa. Satuimme Wigrenin tehtaanmyymälään, kun näillä makkaroilla oli lähestymässä "parasta ennen"-päivämäärä ja niiden hinta oli vain 15% normaalihinnasta. Joskus hyvää saa halvalla.
2 pkt (12 kpl) Wigrenin Nysää (chilijuusto)
pari siivua juustoa
muutama kirsikkatomaatti
pala paprikaa
Uunijuureksiin
1 kg perunoita
5 isoa porkkanaa
1/2 kg lanttua
2 sipulia
1 valkosipuli
1 dl öljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
11/2 tl suolaa
3 tl herbes de provence-yrttimausteseosta
2 tl rouhittua mustapippuria
Kastike
1 prk (2,5 dl ) ruokakermaa (juusto)
1/2 dl sinappia
Perunat leikataan lohkoiksi (ei välttämättä tarvitse kuoria).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti