maanantai 1. helmikuuta 2021

ITALIALAINEN SUKLAAKAKKU


                                           ITALIALAINEN SUKLAAKAKKU - TORTA AL CIOCCOLA



Helmikuu 2021 on  meidän huushollissa alkanut italialaisittain. Sen lisäksi, että päivisin pänttään italian alkeita ja harjoittelen epäsäännöllisten verbien taivuttelua, erilaisten prepositioiden käyttöä ym., meillä myös syödään italialaisittain (mm. tänään söimme "Spaghetti con le polpette" eli spagettia ja lihapullia, tomaattikastikkeessa kuten asiaan kuuluu). Jälkkärinä on sitten tätä suklaakakkua. Ja ikäänkuin se ei vielä riittäisi, iltaisin katsellaan Netflixin italialaista Suburra-sarjaa. Hulluja on monenlaisa???

Tämän kakun ohje taitaa löytyä kaikista italialaisista keittokirjoista. Kirjastosta sain lainattua parikin tosi kivaa tällaista keittokirjaa (Mamman parhaat herkut ja Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana) ja ohje löytyy kummastakin. Merkillepantavaa on, että jauhoja taikinaan laitetaan tosi vähän eikä kohotusaineita välttämättä tarvita.


                                           
                                                                                                        Kuva on  kirjasta Italialainen keittokirja, Mummon parhaat herkut



Näistä aineksista tämä kakku on tehty:


280 g tummaa suklaata

125 g voita

4 kananmunaa

55 g (n. 0,6 dl) hienosokeria

25 g (n. 0,4 dl) vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

voita vuoan voiteluun

kaakaojauhetta hunnutukseen



Irtopohjavuoka voidellaan ja pohjalle levitetään leivinpaperi.








Suklaa ja voi sulatetaan vesihauteessa (tai mikrossa).





Kananmunien keltuaiset ja valkuaiset erotellaan.








Valkuaiset vatkataan vaahdoksi.








Sokerit ja keltuaiset vaahdotetaan.








Sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekoitetaan keltuaisvaahtoon.





Jauhot lisätään joukkoon siivilöisen.









Lopuksi valkuaisvaahto käännellään joukkoon.




Taikina kaadetaan vuokaan ja paistetaan 180 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.



Kakkua ei saa paistaa liikaa. Sen tulee olla päältä kiinteä, mutta sisältä vielä kostea.






Kakun annetaan jäähtyä peitettynä yön yli.




Vuoka irrotetaan ja leivinpaperi poistetaan.





Kakun pinta hunnutetaan kaakaojauheella.










Tarjoillaan viipaleina kermavaahdon kera.

(Myös tuoreet vadelmat sopivat hyvin tämän kakun kanssa syötäviksi.)




Vaniljakastikekin sopii kaveriksi.











What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti