ITALIALAINEN SUKLAAKAKKU - TORTA AL CIOCCOLA
Helmikuu 2021 on meidän huushollissa alkanut italialaisittain. Sen lisäksi, että päivisin pänttään italian alkeita ja harjoittelen epäsäännöllisten verbien taivuttelua, erilaisten prepositioiden käyttöä ym., meillä myös syödään italialaisittain (mm. tänään söimme "Spaghetti con le polpette" eli spagettia ja lihapullia, tomaattikastikkeessa kuten asiaan kuuluu). Jälkkärinä on sitten tätä suklaakakkua. Ja ikäänkuin se ei vielä riittäisi, iltaisin katsellaan Netflixin italialaista Suburra-sarjaa. Hulluja on monenlaisa???
Tämän kakun ohje taitaa löytyä kaikista italialaisista keittokirjoista. Kirjastosta sain lainattua parikin tosi kivaa tällaista keittokirjaa (Mamman parhaat herkut ja Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana) ja ohje löytyy kummastakin. Merkillepantavaa on, että jauhoja taikinaan laitetaan tosi vähän eikä kohotusaineita välttämättä tarvita.
Näistä aineksista tämä kakku on tehty:
280 g tummaa suklaata
125 g voita
4 kananmunaa
55 g (n. 0,6 dl) hienosokeria
25 g (n. 0,4 dl) vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
voita vuoan voiteluun
kaakaojauhetta hunnutukseen
Irtopohjavuoka voidellaan ja pohjalle levitetään leivinpaperi.
Suklaa ja voi sulatetaan vesihauteessa (tai mikrossa).
Kananmunien keltuaiset ja valkuaiset erotellaan.
Valkuaiset vatkataan vaahdoksi.
Sokerit ja keltuaiset vaahdotetaan.
Sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekoitetaan keltuaisvaahtoon.
Jauhot lisätään joukkoon siivilöisen.
Lopuksi valkuaisvaahto käännellään joukkoon.
Tarjoillaan viipaleina kermavaahdon kera.
(Myös tuoreet vadelmat sopivat hyvin tämän kakun kanssa syötäviksi.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti