perjantai 1. tammikuuta 2021

CHORIZOPANNU



                                                                         CHORIZOPANNU




Monesti meillä Suomessa päätetään vanha vuosi/aloitetaan uusi vuosi nakeilla ja perunasalaatilla. Vähän samaan suuntaan tämäkin ruoka kallistuu; makkaraa ja vihanneksia (perunaakin on mukana). Makkara on chorizoa.  Sen kavereina on värikkäitä vihanneksia; paprikaa, tomaattia, parsakaalia jne. Uutena löytönä mukana on  pakastettuja BBQ-maustettuja muurikkakasviksia (erinomainen peruna-kasvisvalmiste).  Valmistus on sieltä helpoimmasta päästä; makkarat ja vihannekset veitsellä palasiksi. kuumennus pannulla ja sekoitus uuniin. Annoksen kruunaa kylmä sinappikastike, jonka tekemiseen ei kokkikoulua tarvita-ruokakermapurkilliseen sekoitetaan puolisen desiä sinappia ja se on siinä.
Tämän värikkään makkarasafkan myötä päättyi ruokavuosi 2020 Kalevan keittiössä. Eikä se ihan huonosti päättynytkään, sillä arvosteluraati (lue aviomies) nosti tämän keitosteni parhaimmistoon,  jonnekin sijojen 3-5 välimaastoon. Jee!




n. 450 g (2 pkt) chorizoa
1 pkt (500g) Muurikka BBQ-kasviksia (pakaste)
1 sipuli
1 valkosipuli
pala purjoa
1 paprika
1 parsakaali
kirsikkatomaatteja
voita/öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sinappikastike

2,5 dl ruokakermaa (sipuli)
0,5 dl sinappia

Koristeeksi persiljasilppua.

Makkarat ja tuoreet vihannekset pilkotaan.

Chorizot kuumennetaan omassa rasvassaan pannulla.














Kun makkrat ovat saaneet hieman väriä (ja niistä on irronnut rasvaa), lisätään pannulle kuullottumaan sipuli, purjo ja valkosipuli.




Kun sipulit ovat pehmenneet, maustetaan seos suolalla ja mustapippurilla.




Seos kipataan uunivuokaan.

Pannulle listään hieman rasvaa ja seuraavaksi kuullotetaan paprikat, tomaatit ja parsakaali.













Seokseen lisätään mausteet ja se kipataan makkara-sipuliseoksen joukkoon.


Sitten on pakastekasvisten vuoro.

Kuumennus pienessä määrässä rasvaa ja mausteet joukkoon.












Sitten nekin sekoitetaan uunivuoassa olevien ainesten joukkoon ja kuumennetaan uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.




Sillä välin sekoitetaan sinappikastike.

Kerma ja sinappi sekoitetaan keskenään.











 Makkara-kasvisseos koristellaan silputulla persiljalla.




Nautitaan kuumana kylmän sinappikastikkeen kera.


















m





What do you want to do ?
New mail

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti