PASTA ALL'AMATRICIANA
Otsikon all'amatriciana tarkoittaa, että tämä pastakastike on valmistettu Italiassa Lazion maakunnassa sijaitsevan Amatricen kylän tyylin mukaisesti. Tällä ruoalla on lähes tuhatvuotinen historia ja sen oikeaoppiset raaka-aineet ovat tarkasti määritellyt, sillä italialaiset ovat tarkkoja perinneruoistaan.
Täällä meillä Suomessa ei kaikkia noita "oikeaoppisia" aineksia ole saatavilla, joten tässä suhteessa olen joutunut hieman joustamaan. Siitä huolimatta tämä pastaruoka ylitti kaikki sille asettamani odotukset ja se tulee olemaan jatkossakin meillä valmistettavien ruokien Top 10. listan kärkipäässä.
6 annosta
500 g bucatinia😊/ spagettia
200 g porsaanposkea 😊/ pekonia/sian kylkeä
100 g pecorino tuoreraastetta 😊 (Castelli)
2 prk (à 400 g) Barilla Arrabbiata tomaattikastiketta (sisältää chiliä)/ 800 g tomaatteja kuutioituna + chiliä maun mukaan 😊
1 lasillinen kuivaa valkoviiniä 😊
2 punasipulia
1 rkl valkosipulimurskaa/ 2-3 murskattua valkosipulin kynttä
(oliiviöljyä)
suolaa ja pippuria 😊
(hienonnettua persiljaa)
😊-merkityt ovat niitä "aitoja" aineksia-- muut "sävelletty"
Valmistus:
Sianliha ja sipuli leikataan kuutioiksi.
Liha ruskistetaan omassa rasvassaan (tai tilkassa oliiviöljyä).
Maustetaan suolalla ja pippurilla.
Joukkoon lisätään sipulit, valkosipuli ja viini. Annetaan kypsyä 5 - 10 minuuttia.
(Tässä vaiheessa siirsin ainekset kattikaan, mutta kastike valmistuu myös pannulla.)
Lisätään tomaattikastike sekä puolet juustoraasteesta ja annetaan kastikkeen kiehua hiljalleen samalla, kun pasta kypsyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti