KEBABBISOOSI
Kebeb-lastut käyvät hyvin myös kastikkeen raaka-aineena, vaikka yleensä niitä syödään pikaruokana riisin, ranskalaisten tai salaatin kanssa.
Tämän kastikkeen teko on niin helppoa, että tässäkin tapauksesssa voidaan puhua pikaruoasta eikä tämän ruoan valmistamiseksi tarvita pidemmän linjan kokkikoulutusta. Kastike nimittäin syntyy sekoittamalla lastujen joukkoon kerma, tomaatimurska ja hieman mausteita.
Lisukkeena tässä on perunamuusia ja kurkkua sekä tomaattia.
Jos viitsii, voi perunamuusin tehdä alusta loppuun itse-- laiska kun olen, käytin perunamuusijauhetta, ja sekoitin muusiin nokareen voita.
400g kebab-lastuja (pakaste)
voita
suolaa ja mustapippuria
2 dl kermaa
400 g tomaattimurskaa
hieman chiki-pippurimausteseosta
Jäiset lastut sulatetaan paistinpannulla, jossa on hieman voita.
Maustetaan maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Sekoitetaan joukkoon kerma ja tomaattimurska.
Maustetaan chili-pippuri-mausteseoksella ja annetaan hautua miedolla lämmöllä hetken aikaa.
Tarjoillaan perunamuusin/ pastan/ riisin kera.
Vinkki:
Sweet chili-kastike sopii tämän kanssa hyvin.
#
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti